Afbeelding

Kerst met de Kerkzwervers

Door: Sandra Broosus algemeen

ETTEN-LEUR - De kerstconcerten van de Kerkzwervers waren een prachtige opmaat naar het echte kerstfeest.

Het sfeervol verlichte Trouwkerkje was tot tweemaal toe totaal uitverkocht. Er werd gezongen en tussendoor geluisterd naar mooie teksten. Ook het optreden van gastkoor Ark was een speciale muzikale bijdrage aan dit gebeuren. Verrassend waren de gezongen wisselingen van de koren zodat het optreden een geheel was. Heerlijk om samen met zoveel mensen te genieten van dit muzikale samenspel.
Maar het echte werk voor De Kerkzwervers gaat nu beginnen!
Ook wie nog niet heeft kunnen genieten van de ‘Kerkzwervers- kerstsfeer’ kan aanwezig zijn bij een van de vele kerstvieringen die zij muzikaal ondersteunen.
Altijd wordt er geprobeerd om er iets speciaals van te maken en de kerstgedachte vorm te geven op een eigentijdse manier. Mensen aan te spreken door met muziek, licht en tekst het oude verhaal te laten klinken. Want de kern van het hele kerstcircus is toch heel eenvoudig, een kwetsbaar kind noodgeboren in een stal. Tussen armen, tussen gewone mensen zonder glitter en praal. Een klein beetje licht in een donkere wereld.
Soms lijken we dit even vergeten door alle opgelegde kerststress.
Even tot rust komen, samen zingen en het eeuwenoude verhaal weer horen. Maar ook samen hopen op een betere wereld soms tegen beter weten in.

Kerstvieringen door “de Kerkzwervers”
Kloostergaard - 24 december

Op kerstavond zijn er om 16.15 uur en om 19.30 uur kerstvieringen in het Atrium van Kloostergaard. Deze worden voorgegaan door de pastores van de Mariaparochie. Om alles in veilige banen te leiden zijn er tweemaal 200 kaarten uitgegeven. Helaas zijn er voor deze vieringen bijna geen kaarten meer beschikbaar.
Petruskerk - 24 december
Een prachtige sfeervol verlichte nachtmis wordt er door de Kerkzwervers verzorgd om 22.00 uur in de Petruskerk. Deze eucharistieviering wordt voorgegaan door pastor Ton Willemse. Deze mooie kerk met zijn vleugel en goede akoestiek laat de liederen prachtig klinken.
Lambertuskerk – 25 december
Op eerste Kerstdag zullen de Kerkzwervers om 11 uur de laatste eucharistieviering opluisteren. Deze wordt voorgegaan door pastor Ton Willemse en pastor Freijkje van Gennip. Ook hier bent u van harte welkom om het echte kerstgevoel te ontdekken, de liederen mee te zingen en te luisteren naar onder andere het prachtige Cantique de Noël.

Hiermee sluit het koor de Kerkerzwervers een zeer speciaal jaar af. Een jaar wat voor altijd in het geheugen zal blijven als het jaar van de Passion. Een jaar waar we veel mensen iets bijzonders hebben mogen geven. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief