Afbeelding

Geslaagd NK voor TSWB

Door: Sandra Broosus algemeen

ETTEN-LEUR - Op 9 en 16 december werden de Nederlandse Kampioenschappen gehouden vanuit de KNMO. Op 9 december werden de kampioenschappen gehouden voor de junioren en senioren in Meppel. Op 16 december werd het NK gehouden voor de jeugd deelnemers in Waalwijk.

TSWB was bijna met alle sporters geselecteerd om naar het NK te gaan. Dat is al een hele prestatie opzich natuurlijk. De sporters hebben zich hiervoor geplaatst, door in de top 3 te komen op de brabantse kampioenschappen.
9 december reisde er 3 sporters vanuit TSWB af naar Meppel. Deze reis was niet voor niets. Nina Vergouwen werd in de senior top klasse Nederlands kampioen.
Nina werd ook nog 3de samen met haar duo partner Myrthe Keustermans.
Charissa Roovers eindigde op de 2de plaats in junior midden categorie.
16 december mochten de jeugd deelnemers de vloer op. Leonie Pluer mocht als eerst de vloer op van de vereniging. Zij bracht haar show vol overtuiging, dit werd beloond met de 4de plaats.
Leonie mocht ook nog samen met Naomi Damen de vloer op als duo. Zij werden 5de in de jeugd-3 basis klasse. In dezelfde categorie werden Nikki Vergouwen en Dominique Brouwers 7de. Chloë Staes en Tess Moelands werden 1st in deze categorie en mogen zich Nederlands Kampioen noemen.
Chloë Staes werd ook nog eens Nederlands kampioen met haar solo in de jeugd-2 klasse, erg goed!
In de categorie jeugd 3 midden mochten 3 TSWB sporters uitkomen. Dominique Brouwers, die pas een aantal wedstrijden mee heeft gedaan in de midden klasse, werd beloond met een 4de plaats.
Samantha Aarts straalde op de vloer en had maar weinig drops. Zij werd beloond met de bronzen medaille.
Nikki Vergouwen wist de jury te overtuigen en leefde zich helemaal in in de show. De jury vond dit de titel Nederlands kampioen waardig!
Op deze dag kwamen ook 2 teams van TSWB uit.
Team D wie bestaat uit: Lotte Timmermans, Amber Damen, Lotte Damen, Quinty Brouwers, Yfke Brouwers en Minte Venema. Zij kwamen uit in de jongste leeftijdscategorie werden 4de met hun indianendans. Dit was tevens hun laatste keer met deze show, ze zijn al hard aan het trainen voor een nieuwe show voor het komend seizoen.
In de categorie jeugd 3 midden kwam het B team van TSWB uit. Het B team bestaat uit: Dominique Brouwers, Leonie Pluer, Naomi Damen, Samantha Aarts, Nikki Vergouwen, Chloë Staes en Tess Moelands. Net voordat de meiden op moesten was het toch nog even spannend of Tess mee de vloer op ging. Zij had namelijk met het intrainen een ongelukje gehad. Maar Tess beet even door de pijn heen, net als een echte topsporter. Dit heeft ze niet voor niets gedaan, want ook het B team is Nederlands Kampioen geworden.
De solo's, Nina, Charissa, Nikki en Chloë, de duo's, Myrthe & Nina en Chloë & Tess en het B-team mogen Nederland gaan vertegenwoordigen op de kampioenschappen der lage landen, tegen België.
Bent u nieuwsgierig geworden naar de twirlsport? U bent van harte welkom op onze trainingen. Neemt u daarvoor even contact op met: tswb.coaches@gmail.com of kijk op onze facebookpagina: www.facebook.com/twirlingsportwestbrabant. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief