Alzheimer café in 't Warm hart van Kloostergaard

Door: Janny Mathijssen algemeen

ETTEN-LEUR - Het thema van deze avond is ‘Keuzevrijheid en zelfstandigheid; wilsbekwaamheid en erfrecht’. Gastspreker: Meester G.E.A. Kienhuis.

Omdat iemand met dementie de bekwaamheid om zelf alle beslissingen te nemen geleidelijk aan verliest, moet voor elk moment en elke specifieke situatie worden gekeken naar de wilsbekwaamheid van de betreffende persoon. Zo kan iemand wilsonbekwaam zijn om zijn testament te wijzigen of te beslissen in een verpleeghuis te gaan wonen (hij ziet niet in dat het thuis niet meer gaat). Tegelijkertijd kan die persoon wel wilsbekwaam zijn om te bepalen of hij of zij op een een- of meerpersoonskamer zou willen wonen of wat hij vanavond wil eten. Er zijn veel situaties die ingewikkeld worden door de beperkingen die de dementie met zich mee brengt.
Welke rol kan de notaris hierin spelen en wat zijn er voor adviezen en tips voor u als familielid/mantelzorger.
U bent welkom vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Het Alzheimer café vindt plaats in ’t Warm Hart van Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272, 4876AS, Etten-Leur.
Wanneer uw naaste met dementie niet meer de mogelijkheid heeft het Café te bezoeken is het mogelijk iemand van SurplusWelzijn, informele zorg te bellen voor ondersteunende aanwezigheid: 06-28083540; mantelzorg.etten-leur@surpluswelzijn.nl. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief