Nieuwe Nobelaer tot de nok toe gevuld: CentrumFIT Sportgala 2018 wederom enorm succes

ETTEN-LEUR – Eindelijk was het dan zo ver. Zaterdagavond was Nieuwe Nobelaer tot de nok toe gevuld met sportminnende Etten-Leurenaren. De kandidaten werden ontvangen in hun sportcafé's en die opzet bleek een groot succes. De geweldige show rondom de verkiezingen van de topsporters 2017 resulteerde in een spetterende avond en het publiek zorgde met zijn gejoel, gejuich en geklap voor een schitterende ambiance.

Spreekstalmeester Peter Tunnisen nam het roer in handen met de start van het jeugdcafé. Daar werden jonge sporttalenten in het zonnetje gezet. Op de vraag van Tunnisen aan motortrial sporttalent Stan Reit of er wel eens wedstrijden bij zijn waarbij hij foutloos rijdt, was zijn achteloze antwoord: "Zoveel." Geen gebrek aan zelfvertrouwen dus en de zaal lag plat. Kevin van Ekert gaf samen met een collega sporter een indrukwekkende demonstratie rolstoelskaten. 'Sport met beperking' wordt vanaf 2019 een vast onderdeel van het sportgala.


Sportvrouw
George Koster, voorzitter van vv Internos, schoof aan tafel in het damessportcafé. Daar zaten de drie genomineerde vrouwen. Streetdancer Fay Handlogten - die naast deelname aan de verkiezing ook nog optrad - verklapte dat ze vroeger gevoetbald heeft. Atlete José van der Linden vond dat ze lekker gelopen had vorig jaar en softbalster Sophie Verdaasdonk legde uit dat ze in het veld veel staat te denken. "Maar dat is pure concentratie, aandacht voor het spel", antwoordde ze op de vraag van Tunnisen waar ze dan van stond te dromen. Het moment van de waarheid was daar en tergend langzaam onder tromgeroffel opende Koster de gouden enveloppe met daarin het verlossende woord: sportvrouw van het jaar 2017 is Sophie Verdaasdonk.

Belofte
De drie genomineerden bij de mannen waren hoogspringer Sven van Merode, windsurfer Dion van Laarhoven, die zoals te doen gebruikelijk onder enorm gejoel en gefluit het podium besteeg, en zwemmer Timo Spaans die nog een belofte in te lossen had. HCEL-voorzitter Roy Timmermans-van Oosterveen nam de honneurs waar als sidekick en maakte de winnaar bekend. Sportman van het jaar 2017 werd Sven van Merode, die op het Nederlands kampioenschap voor senioren outdoor 2.16 meter hoog had gesprongen. Timo Spaans kon zich opmaken om zijn Energy4all t-shirt nat te maken in het vijftig meter zwembad in Eindhoven. Zijn belofte om voor elke stem een baantje te zwemmen voor het goede doel gaat hem 8.700 meter kosten. 174 baantjes zal hij moeten trekken om die belofte in te lossen.

Publiekslieveling
Publiekslieveling werd dit jaar Fay Handlogten, die met haar 1.765 stemmen van over de hele wereld de Piet Sprenkels publieksprijs mocht ontvangen uit handen van burgemeester Miranda de Vries. Uiteraard werd de nieuwe burgemeester gevraagd hoe zij het vond in Etten-Leur: "Het is echt een fantastische gemeente waar heel veel gebeurt." Ze liet zich ontvallen dat ze graag hardloopt en onmiddellijk werd haar door de goed op dreef zijnde Tunnisen de belofte ontlokt om mee te lopen in de herfstmarathon.

Bloemen 
Uit de zeven sportploegen benoemde de jury het eerste elftal van Unitas '30 tot sportploeg 2017. Het duurde even voordat zij hun plek op het podium innamen want de mannen hadden zich verschanst op het balkon. Wethouder Ron Dujardin maakte de winnende sportploeg bekend. De voetballers waren zo overmand door vreugde na de prijsuitreiking dat ze hun bossen bloemen de zaal in slingerden. FOTO STELLA MARIJNISSEN

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief