Afbeelding
Foto: Politiehondzwb

Politiehond zorgt voor aanhouding na achtervolging in Etten-Leur

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

ETTEN-LEUR - De politie heeft zaterdagavond na een achtervolging met behulp van een politiehond een verdachte aangehouden.

Na een hit op de automatische kentekenplaatherkenning (ANPR) wilde de politie een voertuig controleren. De bestuurder vluchtte echter weg, maar verloor na een achtervolging de macht over het stuur en vloog uit de bocht. Hij vluchtte de bosjes in, en was niet te vinden voor de politie.

Daarom werden er snel de hondengeleiders bijgehaald. Bij het openen van de klep en het geblaf van de diensthond kwam de verdachte meteen tevoorschijn. De hond was nog niet eens uit de kooi geweest.

De verdachte is vervolgens aangehouden en vervoerd naar het politiebureau voor nader onderzoek.

 

Collega's van Team #Weerijs wilde naar aanleiding van een hit op de ANPR een voertuig controleren in #etten-leur. Deze wachtte dit niet af en ging er als een speer vandoor. Na een achtervolging verloor de bestuurder de macht over het stuur en vloog uit de bocht en kwam tot stilstand. De bestuurder vluchtte de bossages in en was niet te vinden voor de collega's. #Hondengengeleiders van #tsh district #Markiezaten was er snel bij. Bij het openen van de klep en het geblaf van de #Diensthond koos de verdachte meteen eieren voor zijn geld en kwam te voorschijn. De hond is niet eens uit de kooi geweest en het was al genoeg om resultaat te bereiken. Verdachte is aangehouden en vervoerd naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Een bericht gedeeld door Politiehonden ZWB (@politiehondzwb) op



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief