Afbeelding

Komst kinderspeelparadijs naar Etten-Leur op losse schroeven

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - De komst van een vestiging van het kinderspeelparadijs Ballorig in het voormalige pand van de Praxis aan de Grauwe Polder in Etten-Leur is voorlopig van de baan. Dat hebben zowel huurder Ballorig als verhuurder en eigenaar van het pand Harrie van Heeswijk bevestigd.

Reden om de plannen in elk geval voorlopig in de ijskast te zetten is het (nog) niet verlenen van een vestigingsvergunning door de gemeente Etten-Leur. Het heikele punt hierbij is het aantal beschikbare parkeerplaatsen. Volgens Roelof Vaartjes, faciliteitenmanager en verantwoordelijk voor expansie, onderhoud en inkoop bij Ballorig, heeft het terrein aan de Grauwe Polder momenteel de beschikking over 44 parkeerplaatsen. De gemeente zou dit graag uitgebreid zien naar minstens 90 plaatsen om eventuele parkeeroverlast in de buurt te voorkomen.

Clausule

Harrie van Heeswijk bevestigt dat Ballorig gebruik heeft gemaakt van de ontbindende clausule in het huurcontract, inhoudende dat huur alleen zou plaatsvinden op voorwaarde van een vestigingsvergunning van de gemeente. Van Heeswijk onderzoekt momenteel de mogelijkheden om het parkeerprobleem bij de vroegere Praxis op te lossen.

Onderhandelingen

Jeroen van den Berg, directeur van het speelparadijs, geeft desgevraagd aan dat hij weliswaar een hard hoofd heeft in de mogelijkheid tot het opschalen van het aantal parkeerplaatsen, maar dat de plannen zeker nog niet van de baan zijn. "Een oplossing? Graag! Als de verhuurder dat voor elkaar krijgt, ook al zou dat een half jaar duren, dan zou dat fantastisch zijn. We willen ons hier graag vestigen." Ook woordvoerder Carolien van Peer van de gemeente Etten-Leur bevestigt dat de onderhandelingen nog steeds gaande zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief