Stockfoto
Stockfoto Foto: Pixabay

Verdachten kluisjesroof langer vast en in beperking

Door: Vera de Geus algemeen

ETTEN-LEUR - De twee verdachten van de kluisjesroof in Oudenbosch zitten nog minstens twee weken langer vast. ook mogen zij geen contact hebben met de buitenwereld, omdat zij in beperking zitten. Dat bepaalde de rechter commissaris donderdag.

De politie arresteerde deze week twee mannen in verband met het onderzoek naar de bankroof in Oudenbosch. Het gaat om een 43-jarige man uit Etten-Leur en een 45-jarige man uit Roosendaal.

Op maandag 5 maart ontdekten medewerkers van het bankfiliaal aan de Kade dat honderden kluisjes in de kluizenkelder waren leeggehaald. De politie stelde direct een onderzoek in onder leiding van de officier van justitie. "Uitgebreid tactisch en technisch onderzoek leidde naar de twee verdachten", liet de politie maandagmorgen weten. "Zij zijn werkzaam bij een bedrijf dat voor de bank de beveiliging verzorgde." 

Eerder werd al onderzoek bij het bedrijf gedaan waarbij er digitale gegevens door de recherche zijn veilig gesteld. Het bedrijf werkt volledig mee aan het politieonderzoek. Mede dankzij hun hulp zijn de twee verdachten aangehouden. Er werd in de woningen van allebei de verdachten een zoeking gedaan onder leiding van de rechter-commissaris. 

Het onderzoek naar de zaak duurt voort. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief