Afbeelding
Foto: F. van Toledo

Schoolvoetbaltoernooi 2018

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op 30 april, 1 mei en 2 mei is in Etten-Leur het Schoolvoetbaltoernooi georganiseerd.

Op 2 mei was het de beurt voor de groepen 5-6 bij Internos. En wat was het een perfecte voetbaldag! Internos heeft maar liefst 16 teams mogen verwelkomen: De Vier Heemskinderen, De Hofstee, de Pontus met maar liefst 5 teams, D’n Overkant, Het Kompas, Het Carillon, De Leest en Vincent Van Gogh. Er waren 3 teams met hetzelfde aantal behaalde wedstrijdpunten, waarbij uiteindelijk het doelpuntensaldo de doorslag heeft gegeven en Pontus-1 de winnaar bleek. In de afgelopen dagen werden er door alle scheidsrechters bij alle verenigingen (Internos, DSE & Unitas) ook punten gegeven voor sportiviteit. Deze werd met een dikke pluim behaald door De Vier Heemskinderen! We zijn er trots op dat we ook dit jaar hebben mee gewerkt aan het schoolvoetbaltoernooi. Het was een mooie dag en alles is voorspoedig verlopen!

Internos gaat op zaterdag voetballen

Internos heeft het besluit genomen om vanaf het seizoen 2018-2019 de focus te leggen op zaterdagvoetbal. Dit betekent dat het 1e en 2e zondag team vanaf dat seizoen in de standaardklassen van het zaterdagvoetbal gaat uitkomen en dus zal uitschrijven uit het zondagvoetbal. Het verzoek hiervoor ligt op dit moment bij de KNVB. Reden voor dit besluit is dat we verwachten hiermee een aansluiting te maken bij de maatschappelijke ontwikkeling, waarbij de zaterdag de dag voor ontspanning is en de zondag de dag voor gezin en rust. We hopen hiermee ook een grotere binding te krijgen tussen onze jeugdleden die allemaal op zaterdag voetballen, en de seniorenleden die dat ook nagenoeg allemaal doen. De huidige senioren en dames die op zondag voetballen zullen dat wel blijven doen. Het besluit is genomen na overleg met de direct betrokken partijen binnen de vereniging, zijnde de begeleiding en spelers van de zondag 1 en 2 selectie alsmede het 2e zaterdag team wat reeds op zaterdag speelt en de betrokken vrijwilligers / commissies. Ook het 3e zondag team is hierin gekend. Op basis van de uitkomsten van dit overleg is het besluit genomen deze overstap te maken, hopende op een mooie en nieuwe toekomst voor onze 90-jarige vereniging. We zullen de maand mei gaan gebruiken om de organisatorische en praktische uitwerking verder vorm te geven, waarna in juni een voorlichtingsbijeenkomst voor alle leden en betrokkenen zal worden gepland.

Vrijwilligers bedankavond

Internos is jullie dankbaar voor jullie inzet voor onze vereniging in het seizoen 2017-2018. Daarom willen wij jullie uitnodigen op een avond om jullie hiervoor te bedanken, welke gehouden zal worden op vrijdag 18 mei van 19.30 tot 00.30 uur in de kantine van v.v. Internos. Wij zullen zorg dragen voor een hapje en een drankje, en hopen er dan met jullie allen een gezellige avond van te maken. Jullie zijn op deze avond welkom met jullie partner. Om te kunnen zorgen voor voldoende hapjes vragen wij jullie om aan te geven als u deze avond wilt komen, en of u alleen komt of met je partner. Je kunt dit kenbaar maken aan de bestuursleden van Internos, per mail kan dit naar penningmeester@vvinternos.nl. Wij hopen jullie via mail of mondeling zoveel als mogelijk ook nog direct uit te nodigen. Mochten wij jouw op deze wijze niet bereiken, dan graag dit bericht als uitnodiging zien.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief