Afbeelding
Foto: Saskia Roks

Twan Vissers neemt afscheid als voorzitter van Rijsbergse golfclub De Turfvaert

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Na bijna zeven jaar is het voor Twan Vissers tijd om af te treden als voorzitter van de Rijsbergse golfclub De Turfvaert. Volgens de statuten zit de termijn van de Etten-Leurse golfliefhebber er op. Twan is vanaf dag één betrokken geweest bij golfclub De Turfvaert en zag deze uitgroeien tot een volwassen vereniging welke inmiddels de duizend leden nadert.

DOOR SASKIA ROKS

De voornaamste taak voor de volgende voorzitter is om de vereniging gezond te houden en te handhaven wat er in de loop der jaren is opgebouwd. Twan noemt zichzelf geen stereotype voorzitter. "Mijn omgeving reageerde nogal verbaasd toen ik gevraagd werd voor het voorzitterschap. Jij? " Vanuit zijn rol als jeugdvoorzitter besloot Twan Vissers toch de uitdaging aan te gaan.

Golfclub en golfpark
De golfclub en het golfpark dragen dezelfde naam, namelijk De Turfvaert. Echter de golfclub dient een ander belang dan het golfpark. De golfclub dient namelijk het verenigingsbelang van haar leden en het golfpark kent haar commerciële belang. We hebben een heel fijne samenwerking met Ad Jacobs, de eigenaar van het golfpark, legt Twan uit. "Daar plukken we nu beide de vruchten van. Op een regio-overleg hoor je wel eens tegengestelde verhalen. Dan leg ik uit dat wij niet het gevecht aangaan maar juist het gesprek aangaan."

Dieptepunt
In de afgelopen jaren heb ik als voorzitter heel veel mensen leren kennen, vertelt Twan. "Ik maak graag met iedereen een praatje maar de vereniging telt inmiddels bijna duizend leden! "Ik heb hier ook mooie vriendschappen opgebouwd. Met collega-bestuurslid Theo Sjoukes bijvoorbeeld. Helaas kwam hij te overlijden. Afscheid nemen van hem is tevens het grootste dieptepunt dat ik tijdens mijn voorzitterschap heb meegemaakt. Toch ben ik trots dat ik een woordje heb kunnen en mogen spreken." Het raakt me nog steeds, zucht Twan.

Trots
De aftredende voorzitter is trots op de Rijsbergse golfclub. "We staan bekend als een gezellige vereniging, toegankelijk voor iedereen, alle leeftijden zijn welkom. Het complex is erg mooi aangelegd en ligt er netjes verzorgd bij. We willen laagdrempelig zijn. Dat bewijst het voetgangersbruggetje ter hoogte van hole nummer tien. Wandelaars kunnen daar het terrein opkomen en doorwandelen naar ons terras. Onder het genot van een hapje en een drankje is het daar altijd goed toeven en er is bovendien altijd wat te zien. U bent van harte welkom!" 

Afscheidsreceptie
Iedereen is van harte welkom op woensdag 30 mei op de Rijsbergse Golfclub De Turfvaert, Zwart Moerken 12. Aansluitend op de algemene ledenvergadering is er vanaf 21.00 uur een afscheidsreceptie voor de aftredende voorzitter Twan Vissers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief