Afbeelding
FOTOALBUM

Letterlijk en figuurlijk warm concert van Benegrenska in Etten-Leur

Door: Peter Houtepen Cultuur

ETTEN-LEUR - Het concert dat muziekkapel Benegrenska zaterdagavond gepland had op het terras van Het Witte Paard in Etten-Leur zou alleen doorgaan bij goede weersomstandigheden. Dat voorbehoud kon er enkele dagen voor dat tijdstip al af gezien de verwachte haast tropische temperaturen in het weekend.

De kapel, bestaande uit muzikanten uit de grensstreek, concerteerde dan ook op het terras als voorbereiding op hun deelname aan het 19. Europameisterschaft der böhmischen und mährischen Blasmusik, kortweg het Europees Kampioenschap (EK) voor blaasmuziek, dat van 7 tot en met 10 juni wordt gehouden in het Duitse Nesselwang. De kapel staat onder leiding van dirigent Gerard Peeters en is opgericht in 2015.

Annemarie

Benegrenska presenteerde in Etten-Leur een uitgebreid programma in de Mährische, Böhmische en Egerländer stijl, maar maakte ook een uitstap naar andere stijlen. Gerard Peeters verleidde de aanwezige muziekliefhebbers op het terras om zelfs even mee te zingen met de evergreen 'Annemarie'.

Ka

De naam Benegrenska verwijst naar de zowel Belgische als Nederlandse muzikanten die meespelen. Omdat er ook muziek uit Tsjechië door de kapel gespeeld wordt, is ook nog 'ka' aan de naam toegevoegd om het een beetje buitenlands te laten klinken. FOTO'S PETER HOUTEPEN

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief