Afbeelding
Foto: archief Weekblad de Bode

Tom Dumoulin naar Profwielerronde Etten-Leur

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ETTEN-LEUR - Tijdens de rustdag in de Tour de France heeft het bestuur van de TechnoGroup Profwielerronde van Etten-Leur gelijk toegeslagen. Tom Dumoulin heeft organisator Stichting Wielertopsport Etten-Leur toegezegd op 19 augustus in Etten-Leur aan de start te zullen verschijnen.

Dat meldt bestuurslid Peter Tunnisen. Tom Dumoulin - wereldkampioen tijdrijden, de winnaar van de Giro in 2017 en de nummer 2 van de Giro van 2018 - heeft besloten slechts aan een beperkt aantal criteriums na de Tour deel te willen nemen. Etten-Leur stond echter hoog op zijn verlanglijstje en daar hebben ze in Etten-Leur natuurlijk wel oren naar.

Kwaliteit

Met Dumoulin haalt de Profronde van Etten-Leur zijn eerste kanjer binnen. Vorig jaar was het deelnemersveld in Etten-Leur van uitzonderlijke kwaliteit met onder anderen Chris Froome, Mikel Landa, Warren Barguil, Rafael Maika en Bauke Mollema. Ook dit jaar gaat de organisatie voor het hoogst haalbare. Tijdens de Profronde in Etten-Leur komen de profs aan de start in een zogenaamd omnium en zijn de renners op drie onderdelen te zien, namelijk bij het onderdeel tijdrit, een rit in lijn en een punten wedstrijd. Naast dit omnium is er ook een wedstrijd voor de dames , is er een wedstrijd voor de beste sprinters van Nederland, die ook tot de wereldtop behoren. Daarnaast is er in de ochtend een Dikke Banden Race, een wedstrijd voor de allerkleinsten op loopfietsjes en een prominentenkoers. Verder is er veel amusement en een heus wielerplein. De entree in Etten-Leur is zoals altijd helemaal gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief