Afbeelding
Foto: Stella Marijnissen

Structureel extra lokaal voor basisschool D'n Overkant

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ETTEN-LEUR - Basisschool D'n Overkant krijgt een extra lokaal. De ruimte wordt straks gebruikt voor de peuterspeelzaal. Kober kinderopvang huurde in het gebouw van D'n Overkant eerst een eigen lokaal, maar de school heeft die nodig voor het groeiende leerlingenaantal.

DOOR MONIQUE JANSEN

Daarom krijgt de school nu een extra vertrek die zal worden gehuurd door Kober. "Dit wordt geen noodlokaal, maar deel van de maatschappelijke ruimte. Deze ruimte wordt in goed overleg met alle partijen gereed gemaakt voor de peuteropvang", kondigt woordvoerder Carolien van Peer van de gemeente Etten-Leur aan.

Onder één dak

D'n Overkant is een integraal kindcentrum. Dit houdt in dat school, kinderopvang en peuterspeelzaal onder één dak zitten. Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat er ruimte is voor de peuteropvang in D'n Overkant. "Door deze voorzieningen op één locatie te houden, kunnen we zogeheten doorgaande leerlijnen behouden, waardoor er sprake is van één gezamenlijke pedagogische en educatieve visie. Dit geldt dus voor de voorschoolse, onderwijs- en naschoolse organisaties en activiteiten. Er is daarbij sprake van één gezamenlijke werkwijze", legt Van Peer uit.

Nieuw schooljaar

Kober neemt de nieuwe ruimte voor de peuteropvang met ingang van het nieuwe schooljaar in gebruik. De kosten voor het realiseren van dit vertrek komen niet voor rekening van de gemeente.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief