GGz kan incidenten met verwarde personen niet altijd voorkomen
De persoon in kwestie overgoot zich al vaker en op verschillende plekken met de bijtende vloeistof. ARCHIEFFOTO GINO PRESS B.V.
De persoon in kwestie overgoot zich al vaker en op verschillende plekken met de bijtende vloeistof. ARCHIEFFOTO GINO PRESS B.V.

GGz kan incidenten met verwarde personen niet altijd voorkomen

ETTEN-LEUR - Hoewel GGz Breburg er alles aan doet om incidenten met verwarde personen te beperken, zegt zij dit niet altijd te kunnen voorkomen. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen die raadslid Edgar de Jager namens de VVD-fractie op 6 juni van dit jaar stelde.


De Jager schreef de brief een dag nadat in de vestiging aan het Lichttorenhoofd van de GGz een bewoner zich had overgoten met een bijtende vloeistof. Het college bevestigt dat het om de persoon gaat die dat al vaker heeft gedaan, onder andere ook een keer in de buurt van een veld in Etten-Leur Noord waar kinderen aan het spelen waren.

Traumatisch

Het college is het met De Jager eens dat dit soort incidenten traumatische ervaringen op kunnen leveren voor kinderen en andere omwonenden, en dat het voor de persoon in kwestie zelf ook een onacceptabele toestand is en dat hij tegen zichzelf beschermd moet worden.

Privacy

Om redenen van privacy kan het gemeentebestuur niet inhoudelijk ingaan op alle vragen van het VVD-raadslid. "Wel willen wij benadrukken dat direct na dit incident overleg plaats heeft gevonden met de manager Bedrijfsvoering van de GGz, de brandweer en de politie." Het incident op 5 juni speelde zich af in de woning van de betrokkene. "Hierdoor is de maatschappelijke impact beperkt gebleven."

Overleg

Tussen de gemeente, GGz en politie vindt structureel overleg plaats. Hierbij worden onder andere dit soort incidenten besproken. Als het nodig is wordt opgeschaald naar het Veiligheidshuis, zodat het Openbaar Ministerie betrokken wordt bij deze complexe materie.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>