Corné van Ginneken op zijn 125 cc MV Agusta uit 1955. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Corné van Ginneken op zijn 125 cc MV Agusta uit 1955. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Liefhebbers van oldtimer motoren kunnen hart weer ophalen

ETTEN-LEUR - De oldtimer motorraces van vorig jaar in Etten-Leur smaakten naar meer. Motorliefhebbers let dus op, want 8 en 9 september is het weer genieten op bedrijventerrein Vosdonk bij de VGBM Classic Grand Prix Etten-Leur. Inschrijven om deel te nemen kan nog. De eisen: motoren niet jonger dan tot en met bouwjaar 1989. Leeftijd berijders totaal niet belangrijk, rijbewijs wel. En verder is alles puur voor de lol.


Toen Corné van Ginneken en Arie de Man het vorig jaar voor elkaar kregen om de oldtimer motorwedstrijden weer nieuw leven in te blazen waren ze wat overdonderd door hun succes. De wedstrijden die in de vorige eeuw van begin dertiger jaren tot en met 1971 op de Etten-Leurse Klappenberg werden verreden, kregen op bedrijventerrein Vosdonk een geheel nieuw elan. Het rennerskwartier werd druk bezocht door belangstellenden en langs de kanten was het genieten van het motorgeweld, al dan niet met wisselend succes.

Endurance

Evenals vorig jaar wordt op zaterdag gestart met de Endurance race demo. Vanaf vier uur 's middags wordt er warmgedraaid en om zes uur start de 'wedstrijd.' Twee coureurs wisselen elkaar in het pitsstraatje af na minimaal een kwartier en maximaal een half uur racen. De toelatingsgrens voor dit onderdeel is tot en met bouwjaar 1989. In principe is er geen beperking qua cilinderinhoud. Na drie uur rondes rijden over de Parallelweg, de Industriedwarsweg en de Oude Kerkstraat wordt er om negen uur in het donker gefinisht. Uit veiligheidsoverwegingen worden er dit jaar wel ondoorzichtige schermen geplaatst langs de Roosendaalseweg.

MV Agusta

De motorzondag start om tien uur 's morgens. Dan mogen de motoren tot en met bouwjaar 1987 aan de start verschijnen in alle klassen van 50 tot en met 750 cc. "Het zijn allemaal regelmatigheidsritten", vertelt Corné van Ginneken. "Rij je een ronde wat sneller of langzamer, dan volgen er strafpunten." De winnaar gaat met de eer strijken.

Het organisatieteam, dat inmiddels versterkt is met drie man, heeft een delegatie van MV Agusta, het legendarische  motormerk, zover gekregen dat zij op zondag twee demonstratieritten verzorgen, waarbij het motorhart van de liefhebber ongetwijfeld sneller zal gaan kloppen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de Etten-Leurse Bromfietsvrienden eveneens hun opwachting maken met een selectie van oude bromfietsen: van Royal Nord tot Zündapp en Kreidler. Het definitieve programma verschijnt nog op de website: www.vgbmclassicgp.nl en de Facebookpagina VGBM Classic GP Etten-Leur. De activiteiten op zondag duren tot 18.00 uur.

Rennerskwartier

Op het rennerskwartier, dat zich voor het terrein van Fri-Jado bevindt, zijn naast de al dan niet aan hun motor sleutelende deelnemers diverse kramen, waar onder andere motoronderdelen te koop zijn. De inwendige mens kan op diverse plekken versterkt worden met hapjes en drankjes. Hier bevindt zich ook één van de twee ingangen waar een kaartje gekocht kan worden. Twee euro is de motorliefhebber kwijt; jeugdige enthousiastelingen tot en met twaalf jaar mogen gratis naar binnen, maar wel onder begeleiding. Huisdieren zijn niet toegestaan! Het tweede loket bevindt zich op de hoek van de Oude Kerkstraat en de Industriedwarsweg, waar ook het pits traatje zich bevindt.

Aanmelden

Motorrijders die zich aan willen melden kunnen dat doen via de Stichting Aanvullende motorsport (SAM). Het oldtimer motorraceweekend wordt in samenwerking met deze organisatie gerealiseerd. Telefonisch kan ook bij Corné van Ginneken: 0165-32 96 32.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

vakantiebezorger Altena Nieuws

Andel, Veen, Nieuwendijk, Wijk en aalburg, Sleeuwijk

Filiaalleid(st)er, Fulltimer, Parttimer

Best

Diverse vacatures

Oss /Lelystad

Filiaalleid(st)er

Goirle

Chauffeur

Zevenbergen