Afbeelding
Foto: archief Weekblad de Bode

Smartlappenfestival Etten-Leur slaat een jaartje over

Door: Guus Arnouts Algemeen,Nieuws

ETTEN-LEUR - Het Smartlappenfestival gaat dit jaar niet door. Het organiserende bedrijf, Chapeau Events Group, is deels overgenomen en opgegaan in Chapeau Productions. Mede-eigenaar Roel van Nunen zet het bedrijf door, maar met een drukke zomer achter de rug betekent dat de editie 2018 van het Smartlappenfestival een jaartje in de ijskast wordt gezet.


“Jammer, natuurlijk. Want het is een mooi evenement wat absoluut moet blijven”, vertelt Van Nunen. “Maar gezien de wisselingen achter de schermen en het opdoeken van het moederbedrijf heb ik ervoor gekozen om deze editie niet door te laten gaan.” Van Nunen spreekt van een razend drukke zomer, waarin andere zaken de voorkeur hadden. “Dus het is niet dat ik door de doorstart teveel hooi op m'n vork zou nemen met ook nog eens de organisatie van het Smartlappenfestival. Ik wil het gewoon goed doen en anders niet.”


Succes
Het festival is een evenement dat zich ondertussen al flink in de Etten-Leurs harten en hoofden heeft genesteld. Tijdens de zaterdag vorig jaar bezochten maar liefst 2200 muziekliefhebbers het festival waar naast de klassieke namen ook hedendaagse artiesten als John de Bever te horen zijn. Die mix van klassiekers en hedendaagse smartlappen is kenmerkend. Ruim twintig jaar geleden werd het Smartlappenfestival gestart door Jac van Dongen van De Klomp. In 2015 ging het Smartlappenfestival ook niet door, toen vanwege financiële redenen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief