Afbeelding

Revolver en munitie aangetroffen bij jager die boswachter in Etten-Leur bedreigde

Door: Peter Houtepen 112 Meldingen

ETTEN-LEUR - De politie heeft zondag de woning doorzocht van de 60-jarige man uit Etten-Leur die zaterdagavond werd aangehouden omdat hij een toezichthouder van Staatsbosbeheer op een veld aan de Elshoutweg had bedreigd en mishandeld met een krukje. Bij de doorzoeking werd een revolver en munitie aangetroffen, zoals diverse hagelpatronen in verschillende kalibers. Hiervan is proces-verbaal opgemaakt. Ook werd een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. 

Tijdens een huiszoeking bij een van de andere jagers, een 45-jarige man uit Etten-Leur, die zich zaterdagavond ook op het veld bevond waar het incident zich afspeelde, werden tijdens de zoektocht naar het vuurwapen enkele onregelmatigheden geconstateerd. Zo werd in de garage een soort van wapenkluis aangetroffen, bestaande uit een boven- en een onderkast. Die waren weliswaar afgesloten, maar de sleutels bevonden zich nog gewoon op de sloten. Deze locker stond vol met doosjes hagel- en kogelpatronen. Ook werd een alarmrevolver aangetroffen met 15 knalpatronen. De eigenaar beschikt niet over een verlof om dit wapen te mogen hebben. De revolver en de munitie zijn in beslag genomen.

Tegen de 45-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake het voorhanden hebben van een categorie III wapen en het niet op de juiste manier opbergen van munitie behorende bij de verlofgeweren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief