Gemeente Etten-Leur op weg naar nieuw afvalinzamelingssysteem

ETTEN-LEUR - De keuze maken voor een nieuw afvalinzamelingssysteem, het houden van een ondernemerspeiling en het digitaliseren van de parkeervergunningen. Het zijn slechts enkele van de ambities die het college van burgemeester en wethouders voor ogen heeft in 2019.


Ambities ondanks het feit dat de bodem van het potje van de algemene reserve in zicht is. "We moeten met de gemeenteraad in conclaaf over hoe we de komende jaren ons financiële niveau op orde kunnen houden", aldus wethouder Kees van Aert over de begroting van 2019.

Aanbesteding

Voor wat betreft het nieuwe afvalsysteem legt de wethouder uit dat er een nieuwe aanbesteding plaats dient te vinden. "In de keuze voor welk systeem we gaan kiezen, willen we zeker ook weten wat onze inwoners hiervan vinden." Welk systeem het ook wordt, de datum van invoering is op 1 januari 2020.

Vervuiler

Dit jaar betaalt een huishouden 159 euro als vast tarief voor de afvalstoffenheffing, inclusief het vijf maal ledigen van de container met restafval aan straat à 6 euro per keer en twee keer een halve kubieke meter voor de betaalde route op de milieustraat. Omdat de opbrengsten van papier en plastic tegenvallen zou het vaste tarief in 2019 stijgen naar 207 euro. Het college kiest er echter voor het vaste tarief in 2019 te bepalen op 150 euro, waarbij per lediging van iedere restafvalcontainer of per inworp van een ondergrondse container bij de hoogbouw 6 euro extra wordt betaald. "We hanteren hierbij dus het gegeven dat de vervuiler betaalt", aldus wethouder Kees van Aert.

In totaal stijgen overigens de tarieven voor allerlei heffingen met 1,6 procent.

Woningen

De gemeente Etten-Leur heeft verder de ambitie om in 2019 in totaal 275 woningen te bouwen. 72 daarvan zijn sociale huurwoningen in het Withof en de Streek, 58 middeldure huurwoningen op de plek van de voormalige Aldi op de Markt 13 en het oude Campina-terrein in de omgeving van de Wilhelminalaan, 45 koopappartementen waarvan 15 op het Stationsplein en 30 bij het kopgebouw van de GGz aan het Van Bergenplein, en tenslotte honderd koopwoningen in de Streek en bij de oude melkfabriek bij de vroegere oversteek van de Brabantlaan met de Wilhelminalaan.   

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES