Nieuwe tourclub in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Etten-Leur is een Tourclub rijker, Tourclub DSE, geboren uit de voetbaltak van vv DSE. De initiatiefnemers Corné Ossenblok, Ron Hofman en Corné Lauwen hebben afgelopen week de statuten bij de notaris getekend en de Tourclub DSE is nu een feit. De club gaat wel de naam DSE gebruiken, maar draait verder helemaal op eigen middelen, wel hebben de oprichters allemaal een band met de voetbaltak en inmiddels hebben er zich ook al een paar ex-voetballers aangesloten bij de tourfietsers.


De club is echter toegankelijk voor iedereen en de liefhebbers kunnen zich aanmelden.  Op zondagmorgen worden er ritten gereden van 60 tot 100 km, de afstanden van de ritten worden in het begin van het seizoen rustig opgebouwd en de gemiddelde snelheid ligt op 26-28 km/u, een normale snelheid voor tourfietsers dus.

Overigens wordt er ook altijd gestopt voor een bakje koffie tijdens deze mooie ritten door het West-Brabantse land. Verderop in het seizoen staan er nog ritten via de Oesterdam-Philipsdam en een rit richting Land van Heusden en Altena, Biesbosch rit en de Zeelandbrugroute op de planning. Ook een uitstapje naar Limburg staat op de rol. Het motto van de tochten is: “Samen uit en samen thuis”.

Een van de eerste grote uitdagingen van de nieuwe club, staat reeds volgend jaar voor de deur, men gaat een tourtocht organiseren van Lipperscheid (Luxemburg) naar Etten-Leur, een tocht van 310 km, met “aardige pukkels” om te beklimmen, zoals de Le Rosier en Cote de Wanne, bekend uit het parcours van Luik-Bastenaken-Luik en een schitterende klim bij het dorpje Kautenbach.

Deze klim ligt reeds 25 km na de start en is een aardige opwarmer voor de rest van de tocht. Er worden bekende plaatsen aangedaan zoals Wilwerwiltz, Clervaux, Vielsalm, Stavelot, Spa en Theux, om via de zijkant van Luik richting Hasselt, Lommel, Turnhout naar Baarle-Nassau, Meerle, Etten-Leur te rijden.

Onderweg zullen er 3 stops zijn, waar de renners weer even op adem kunnen komen. Deze tocht wordt gereden op zaterdag 22 juni, op 21 juni gaat men gezamenlijk met de bus richting Luxemburg. Het maximale aantal deelnemers voor deze tocht is 50 personen, vertrek is s’morgens om 5 uur en de aankomst zal omstreeks 19.30 uur zijn. Aanmelden voor deze rit kan vanaf 1 december via het inschrijfformulier op de site: www.tourclubdse.nl.

Verdere inlichtingen kunt u krijgen via: info@tourclubdse.nl. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief