NSC KBN: Peter, Ger, Jaap, Michel en Con.
NSC KBN: Peter, Ger, Jaap, Michel en Con. Foto: con voermans

Referee karate bijeenkomst zeer geslaagd in Breda

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Karate do SAN leraar Con Voermans had afgelopen zaterdag samen met zijn collega's van de Nederlandse Scheidsrechter Commissie (NSC) van de Karate Bond Nederland (KBN) weer de mooie taak om de jaarlijkse herhalingscursus voor alle Nationale scheidsrechters te verzorgen.

De NSC bestaat uit de volgende leden, Voorzitter NSC Jaap Smaal (Apeldoorn), Lid NSC Peter Lewerissa (Zwolle), Lid NSC Ger Hofs (Nijmegen), Secretaris NSC Michel Edel (Uden) en Vice Voorzitter NSC Con Voermans. Jaap nam alle veranderingen door m.b.t. verschillen 2018 versus 2019, vooral het Kata is veranderd m.b.t. het beoordelen ervan. Vroeger zaten er 5 referees op de mat met vlaggen (rood / blauw). Nu zitten er 7 referees naast elkaar met IPad. Nadat ze de Kata gezien hebben moeten ze 2 beoordelingen invoeren, Technische uitvoering en de Atletische uitvoering. De computer rekent dan het gemiddelde uit. 70% van de technische wordt opgeteld bij 30% van het atletische. Michel nam het praktisch gedeelte m.b.t. Kata door, ondersteund met video materiaal. Dit zorgde voor interessante vergelijkingen en discussies. Con ging voor de verdiepingsslag m.b.t. het lezen van de regels, wat staat er nu precies, lezen we allemaal het zelfde? Door de leercirkel van KOLB in te zetten zorgde hij mooie en leerzame discussies in de syndicaten. Waar de een makkelijk iets leest, vind de andere in het overdenken weer zijn informatie en daardoor verdieping. Oud denken versus nieuw denken, open staan voor andere inzichten etc, zorgen er ook voor dat de team spirit meer draagvlak krijgt! Om 15.00u was de cursus doorlopen. Con kon toen zijn bed gaan opzoeken, want tijdens de cursus krijg hij last van koorts. En gezien hij volgende week vertrekt naar Aalborg Denemarken voor het EK karate, is uitzieken nu de beste oplossing.

Agenda
Vanaf heden te Etten-Leur Bootcamp en Buitentraining karate; Buiten karate en of mentale coaching trainingen te Etten-Leur.
Inlichtingen: www.karatedosan.nl 06-24222772.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief