Foto: Saskia Roks

Wielerploeg steekt zieke Johan van der Velde hart onder de riem

RIJSBERGEN - De wielerploeg Roompot-Charles Cycling Team leeft mee met haar chauffeur Johan van der Velde, die getroffen is door een ernstige ziekte.


Donderdag raakte bekend dat de oud-profwielrenner getroffen is door acute leukemie en hiervoor in het Amphia Ziekenhuis in Breda is opgenomen. Daar wacht hem volgens het Roompot - Charles Cycling Team een zware strijd.  "Johan, je hebt in je carrière heel wat legendarische veldslagen gewonnen. Je zal ook winnend uit deze strijd komen. De hele Roompot-Charles-familie staat als één blok achter je!", zo steekt de ploeg op haar Facebookpagina hem een hart onder de riem. 

De uit Rijsbergen afkomstige, maar in Breda wonende Van der Velde werd vorige week tijdens zijn verblijf in de Ronde van Mallorca geplaagd door een blijvende bloedneus. De na onderzoek geconstateerde slechte bloedwaarden leidden vervolgens tot de diagnose acute leukemie.

Van der Velde was in zijn actieve wielercarrière (1978-1990) twee keer Nederlands kampioen. Verder won hij drie etappes in de Tour de France, droeg twee dagen de gele trui en eindigde in 1982 als derde in het algemeen klassement. Ook won hij drie ritten in de Giro d'Italia en veroverde er drie keer de paarse trui als winnaar van het puntenklassement. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief