Afbeelding
Foto: IJgenwys

Hangjongeren vernielen opnieuw dak zorgboerderij IJgenwys

Door: Monique Jansen OUD 112 Meldingen

ETTEN-LEUR - De zorgboerderij van Stichting IJgenwys aan het Markenland in Etten-Leur heeft opnieuw ongewenst bezoek gehad. Opnieuw blijken onbekenden over het dak van het dagactiviteitencentrum te hebben gelopen. Daardoor zijn de net gerepareerde plafondplaten opnieuw gesloopt. De schade werd zichtbaar na een flinke regenbui. 

De stichting vermoedt dat de schade is aangericht door hangjongeren. In het begin van dit jaar bevonden zij zich tijdens de eerste mooie avonden ook al op het dak. Vertegenwoordigers van IJgenwys gingen toen in gesprek met buurtbewoners en de gemeente. Die laatste zegde toe dat buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) met de jeugd in gesprek zou gaan. Ook gingen de handhavers betten opletten. 

Volgens de stichting hebben de maatregelen nog niet geholpen. De plafondplaten zijn opnieuw gesloopt. "En nu? Wie zal het gaan betalen? De verzekering in ieder geval niet", treurt IJgenwys. De stichting biedt begeleiding en ondersteuning aan mensen met een beperking. Zij vinden in het activiteitencentrum een gezellige dagbesteding waarbij zij zich nuttig kunnen maken en waar gezelligheid voorop staat. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief