Burgemeester Miranda de Vries en jeugdburgemeester Indy van Dongen openen Konginsdag 2019. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Burgemeester Miranda de Vries en jeugdburgemeester Indy van Dongen openen Konginsdag 2019. FOTO STELLA MARIJNISSEN
FOTOALBUM

Koninklijk verjaardagsfeestje in Etten en Leur

ETTEN-LEUR – Het was spannend voor het Oranjecomité. Kunnen we naar buiten, moeten we naar binnen. Maar de Aubade waarmee Koningsdag 2019 werd geopend verliep gladjes, zonder excessen van de weergoden. De vendeliers van het Cloveniersgilde brachten hun vaandelgroet, muziekvereniging Constantia verzorgde de muzikale noot en de dames en heren van het Zwanentranenkoor veroorzaakten een lichte swing bij de aanwezigen.


Na het hijsen van de vlaggen door de scouting startte de Aubade op het binnenplein waarbij oud- en nieuwgedecoreerden in het zonnetje worden gezet. Vanwege de weersverwachtingen vond gymnastiekvereniging DIO het niet verantwoord hun show door te laten gaan, maar de rest van het programma verliep volgens plan. Tot slot klonk het driewerf hoera voor de Koning waarna burgemeester Miranda de Vries en jeugdburgemeester Indy van Dongen het verjaardagsfeest voor geopend verklaarden.

Pingelen

Markt en Oude Bredaseweg in het centrum van Etten waren bezet met voornamelijk overdekte kramen. Leer de Nederlanders hun klimaat kennen. 'Mij zullen ze niet hebben' werd er gedacht. Het was er druk, er werd gepingeld, gekocht en er werd gesjouwd. Armen vol met speelgoed, voor een prikkie op de kop getikt, of net dat dingetje wat nog aan de huishouding ontbrak.

Grabbelen

Op het Raadhuisplein, speciaal bedoeld voor de kinderen, was het rustig. Die waren verstandig en hadden wijselijk gekozen voor het overdekte winkelcentrum. Daar hadden de marktkooplui over belangstelling niet te klagen en werd er volop gehandeld. Femke van Gils stond met haar spulletjes al om 7 uur klaar voor de verkoop. Dingen uit haar eigen kamer, oude spullen van haar ouders en schilderijen van opa en oma bracht ze aan de man en om twaalf uur had ze al 75 euro 'in the pocket.' "Dat gaat in mijn spaarpot, voor de vakantie" zei ze. Jelle (4) en vriendje Daan (7) hadden het druk met hun grabbelton. "Grabbelen voor tien cent" riepen ze vol overtuiging.

Muziek

Het Burchtplein mocht zich eveneens verheugen op gezelligheid. Ondanks het weer waren terrassen gevuld, het springkussen werd gebruikt waarvoor het bedoeld is en een band zorgde voor live muziek. Een feestje zoals het hoort.

Feestje

Dat feestje werd om twee uur voortgezet in Leur. Daar bracht burgemeester Miranda de Vries een toost uit met de organisatie van Leur Kleur Oranje en de Turf Blaozers, die een oergezellig Brabants sfeertje brachten in de tent die wel even handig was voor een kort overkomend buitje. "Wij laten ons ons feestje niet ontnemen door een beetje regen" zei de burgermoeder.

Kinderplein

De kinderen vermaakten zich uitstekend met allerlei spelletjes op het kinderplein. Wie wilde kennismaken met rugbyen kon het tackelen oefenen tegen de stootkussens en wie een beetje competitiegevoel had kon zich uitleven op het zo snel mogelijk een spijker in een boomstam meppen. Jeroen Tak nam de zaag ter hand en wist in recordtijd een mooi boomstamschijfje te produceren. Een lekkere pannenkoek bij molen De Lelie, een ritje op de pony, springkussens, schminken, een jongleur en diskjockeys maakten Koningsdag op de Leur af.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief