Voorzitter Hans Voesenek bij de start- en finishplaats. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Voorzitter Hans Voesenek bij de start- en finishplaats. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Tour de Leur belooft wielerspektakel

ETTEN-LEUR - Op zondag 12 mei staat Leur in het teken van het wielrennen. Voor de elfde keer vindt de Tour de Leur plaats. Naar verwachting verschijnen in de diverse categorieën rond de 200 renners aan de start die hun rondjes rijden door de Schoenmakershoek. Met het grote aantal te verwachten toeschouwers zal het een gezellige en sportieve boel worden op de Leur.


"Elf maal Tour de Leur, dus gekker kan het niet worden", lacht Hans Voesenek. Hij is sinds 2010 voorzitter van de stichting Wielercomité Tour de Leur, maar al vanaf het begin bij dit wielerevenement betrokken. Tour de Leur wordt georganiseerd in samenwerking met de Brabantse Wielerfederatie (BWF). Alle wielrenners, met uitzondering van de ID renners, zijn lid van de BWF. Er kan echter ook gestart worden op een dagkaart.

Parcours

Het parcours is ook dit jaar weer uitgezet in de wijk Schoenmakershoek. "We proberen de ronde wel steeds door het centrum van Leur te leiden, maar vanwege de vele gemeentewerken zoals onlangs nog de herinrichting van het Van Bergenplein hebben we ook dit jaar zekerheidshalve voor de andere kant gekozen. De route loopt vanaf de start- en finishplaats bij het Turfschip via het Bierdragerspad en de Brouwerstraat richting de Schipperstraat. Vandaar via het Wevershof naar de Muldersweg en weer terug over de Leurse Dijk naar de finish.

Criteria

Het parcours is 1.940 meter lang en dat zijn een flink aantal rondes als je daarmee 60 kilometer moet afleggen. Dertig om precies te zijn. Er zijn echter in de diverse criteria verschillende afstanden te rijden. Zo starten de 50+ recreanten om half elf om vijftig kilometer te rijden en 50- om twaalf uur. Aan het amateurcriterium, dat om 13.30 uur start, kunnen alle renners vanaf 16 jaar deelnemen. Het laatste criterium wordt om 15.00 uur gereden. Dan verschijnen de ID renners aan de start die 24 kilometer, ofwel 12 ronden, gaan afleggen. "Wij hebben deze wielrenners expres uitgenodigd omdat er landelijk erg weinig wedstrijden zijn voor mensen met een beperking", verduidelijkt Voesenek.

Gratis

De Tour de Leur wordt begeleid door een volgerskaravaan en een speaker houdt het wielerpubliek gedurende deze dag op de hoogte van de prestaties in het rennersveld. Op het erepodium delen de rondemissen Nina en Lisanne prijzen, bekers, medailles en zoenen uit. De toegang tot Tour de Leur is gratis en vanwege het ruime parcours is er volop gelegenheid om de renners in actie te zien en aan te moedigen. Bezoekers kunnen hun auto parkeren op het grote parkeerterrein aan de Gruiterstraat bij basisschool De Pontus. Verkeer dat tussen 10.00 en 16.30 uur van deze parkeergelegenheid gebruik wil maken of de parkeerplaats wil verlaten kan dat doen via de Lange Brugstraat. Het volledige dagprogramma is te vinden op de website van Tour de Leur.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief