Genieten van achtste Servais Knaven Classic. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Genieten van achtste Servais Knaven Classic. FOTO STELLA MARIJNISSEN
FOTOALBUM

Servais Knaven Classic wederom populair bij toerfietsers

ETTEN-LEUR - Zondagmorgen startten rond de 750 toerfietsers vanuit het Trivium in Etten-Leur en bij Decathlon aan de Bavelseparklaan in Breda om hun kilometers te gaan rijden in de achtste editie van de Servais Knaven Classic. De oudste deelnemer die online incheckte was 80 jaar oud.


Het aantal deelnemers was wat minder dan het voorgaande jaar, maar dat was volgens kenners volledig te wijten aan het weer. Regelmatig kregen de wielrenners een plensbui over zich heen of werden zij bekogeld met hagelstenen, maar ze zetten door. De een vond het wel mee vallen, de ander werd geplaagd door wind en nattigheid. Maar één ding is zeker: de 67, 100 en 140 kilometers werden met plezier gefietst. De pijlen langs de routes werden 's morgens nog gecontroleerd en Danny Leenaerts van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU)was er om de toer en zijn ambiance te keuren. "Dat zit wel goed allemaal", zei hij. Of de organisatie 'extra goed' aan het keurmerk mag toevoegen is nog niet bekend.

Naderhand op het Trivium was het genieten van een welverdiend pilsje en een bord pasta om weer op krachten te komen. Orkest Sjubokz maakte het fietsfeestje compleet.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES