Ger de Weert voorgedragen als nieuwe wethouder CDA
Archief: Bode

Ger de Weert voorgedragen als nieuwe wethouder CDA

ETTEN-LEUR - Het CDA Etten-Leur heeft Ger de Weert voorgedragen als nieuwe wethouder ter vervanging van Jan van Hal, die om gezondheidsredenen zijn functie definitief heeft neergelegd. Van Hal was al een tijdje uit de running en werd tijdelijk vervangen door Jan Paantjes.


Ger de Weert (55) woont in Etten-Leur. Hij was tot 1 april 2019 in dienst bij de Rabobank West-Brabant Noord in de functie van directeur Particulieren. Sinds 2017 is hij bestuurslid van CDA Etten-Leur. Begin dit jaar werd hij al benoemd als burgerraadslid. De Weert is tevens bestuurslid bij het CDA regio Markiezaat en penningmeester van CDA Brabant.

“We zijn blij dat we met Ger de Weert een ervaren bestuurder hebben gevonden, die goed aansluit op de taken uit de portefeuille die Jan van Hal in het college burgemeester en wethouders had", zegt fractievoorzitter Ronnie Buiks over zijn benoeming. "Ook zijn financiële achtergrond is voor het CDA belangrijk. We staan immers aan de vooravond van belangrijke beslissingen over het terugdringen van het begrotingstekort van onze gemeente. Zoals afgesproken bij de totstandkoming van dit college is er voorafgaand aan deze benoeming een assessment geweest op geschiktheid voor deze functie. De uitkomst hiervan was positief."

Naast zijn professionele werkzaamheden is De Weert in de publieke sector als vrijwilliger actief. Zo is hij op dit moment voorzitter van de Stichting Support ONS 2050, die projecten in de energietransitie ondersteunt. Ook is hij lid van een serviceclub. Ger de Weert is gemotiveerd om de nieuwe functie op te nemen. “De maatschappij kan niet functioneren zonder vrijwilligers. Als ik zie hoeveel mensen zich in Etten-Leur inzetten om in verenigingen activiteiten te organiseren, ben ik trots op deze mensen. De gemeente Etten-Leur werkt samen met onze inwoners om de leefbaarheid van onze gemeente op een hoog niveau te houden. Daar zal ik me in deze raadsperiode voor inzetten als wethouder.”

De komende periode staat een aantal uitdagingen op het programma die de toekomst van Etten-Leur mede bepalen. De Weert wordt als wethouder verantwoordelijk voor Financiën. “Ik mag direct aan de slag met de Kadernota. Het college zal zich buigen over voorstellen om de inkomsten en uitgaven van de gemeente weer in evenwicht te brengen. Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om daar definitieve keuzes in te maken.”

Binnen het college van burgemeester en wethouders wordt de definitieve portefeuilleverdeling bepaald. De verwachting is dat de huidige portefeuilleverdeling in hoofdlijnen ongewijzigd blijft. De voordracht van De Weert als wethouder is toegevoegd aan de raadsvergadering van 20 mei.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>