Alwel zegt huurovereenkomsten van woonfraudeurs op
(foto ter illustratie)
(foto ter illustratie)

Alwel zegt huurovereenkomsten van woonfraudeurs op

ETTEN-LEUR - Alwel zegt de huurovereenkomst van vijf huurders uit Etten-Leur en Roosendaal op omdat zij gefraudeerd hebben met hun inschrijfgegevens. Dat heeft de woningcorporatie maandag bekend gemaakt.


Begin dit jaar onthulde BNDeStem dat met inschrijfgegevens van Klik voor Wonen werd gefraudeerd, waardoor huurders onterecht eerder een woning toegewezen kregen. Dit gebeurde door het illegaal verlengen van de inschrijfduur. De fraude betrof ook nog eens twee huurovereenkomsten in Breda en Teteringen. Alwel heeft besloten om ook deze huurovereenkomsten op te zeggen. 

"Door het plegen van fraude met de inschrijfduur verkrijgt de huurder de woning op oneigenlijke grond", stelt Alwel. "Het vervalsen van een lange inschrijftijd staat een eerlijke woonruimteverdeling in de weg, omdat mensen illegaal voordringen in de wachtrij. Dat benadeelt andere woningzoekenden omdat zij daardoor langer moeten wachten op een woning."

Alwel zegt de huurovereenkomsten op van de huurders die door middel van het vervalsen van de inschrijftijd een woning toegewezen kregen, omdat 'woonruimteverdeling eerlijk moet plaatsvinden'. 

De huurders zijn volgens Alwel schuldig aan woonfraude. Daarvan is sprake als een sociale huurwoning niet wordt gebruikt waarvoor hij bedoeld is, of niet wordt bewoond door degene die volgens wettelijke en lokale spelregels daar recht op heeft. "Het manipuleren van inschrijfgegevens valt daar ook onder en wordt door Alwel niet getolereerd."

De laatste tijd komt woonfraude vaker voor, aldus Alwel. "Het gaat daarbij zowel om het manipuleren van inschrijfgegevens als het oneigenlijk gebruik van de woning. Denk aan illegale onderhuur, bedrijfsactiviteiten, opslag van goederen, et cetera."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>