Fitroute stimuleert ouderen om in beweging te blijven

Fitroute stimuleert ouderen om in beweging te blijven

ETTEN-LEUR - Avoord opent vrijdag 7 juni een Fitroute. Dit is een traject van anderhalve kilometer dat is uitgezet op het terrein van Kloostergaard. De Fitroute bestaat uit achttien verschillende oefeningen waar iedereen gebruik van kan maken.


Beweegcoach Marian Roest wil met de Fitroute een bijdrage leveren aan gezond ouder worden: "Bewegen draagt bij aan zolang mogelijk fit en vitaal blijven in de eigen woonomgeving." De route is duidelijk herkenbaar door blauwe stoeptegels waarop oefeningen zijn afgebeeld. Alle oefeningen zijn geschikt voor senioren.

Ze verschillen van het zwaaien met de armen tot zitten op een bankje. Elke oefening wordt ook uitgelegd in een bijbehorend boekje. Dit instructieboekje is gratis op te halen in 't warm hart, nabij de start van de route, en kan ook digitaal bekeken worden na het scannen van een QR-code.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>