Gezellige drukte op de Leurse Havenfeesten.
Gezellige drukte op de Leurse Havenfeesten. (Foto7bergen)

Etten-Leur klaar voor dertigste editie Leurse Havenfeesten

ETTEN-LEUR - Etten-Leur is klaar voor de 30ste editie van de Leurse Havenfeesten. Wat kunt u verwachten?


Vrijdag 7 juni Montmartre
Van 18.30 tot 22.00 uur: Ruim 60 gezellige marktkraampjes staan opgesteld aan de plaatselijke Seine (Leurse Haven), variërend van leerlingen van Rian Huybregts tot een sneltekenaar. De markt is doorspekt met kleinkunst uitgevoerd door de Nieuwe Nobelaer en er is een uitgebreid muzikaal programma.

Zaterdag 8 juni Gezinsdag
Van 13.00 tot 17.00 uur: Op de markt zijn vele oude ambachten te aanschouwen en er zijn een vijftigtal kramen met agrarische producten en aanverwante artikelen. Meerdere Etten-Leurse ondernemers zullen aanwezig zijn met hun ambachtelijke lekkernijen. Er zijn rondritten met oude tractoren, klassieke brommers en oldtimers. Voor de kinderen is er een groot kinderdorp, een survivalbaan en een roofvogelshow.

Tentoonstelling Trouwkerkje
Zaterdag 8 en zondag 9 juni: tentoonstelling Trouwkerkje. Zoals gebruikelijk tijdens de Havenfeesten zal op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur een expositie plaatsvinden. Dit jaar exposeert Marian Vergouwen haar werk. 

Zaterdag 8 juni Turfschip
DJ’s @The Harbour, DJ’s Jantje en Gijs draaien het dak eraf bij het Turfschip, Schipperstraat 2, vanaf 20.00 uur

Schipperskwartier
Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni: Schipperskwartier. Bij het Schipperskwartier kunt u op het terras koffie, bier en fris drinken. Ook zijn het Leurse bier Augustinus en de oprechte Leurse borrel verkrijgbaar. Het Schipperskwartier vindt u in het Schoenmakerspark aan de Muldersweg.
Op 7 juni vanaf 20.00 uur treedt de E-L Band op. Suc6FM verzorgt op 8 en 9 juni in het Schipperskwartier een matinee programma met onder andere op 8 juni vanaf 15.00 uur Angelique van Elteren, Adje Ambiance, Mitch Kerstens en de Party Captains, op 9 juni vanaf 15.00 uur Jessica Malfait, Mister Nightlife, Jack van Gaans, Theo Mossou, Roger van Meer en Randy Watzeels

Zondag Jaarmarkt/oude ambachten
Zondag 9 juni: grote jaarmarkt met oude ambachten. Op eerste pinksterdag is de grote jaarmarkt. Er zijn maar liefst 300 kramen, oude ambachten zoals een touwslager, glasblazer en rietvlechter en er is straattoneel. In het Heerma van Vossplantsoen zijn demonstraties van stationaire motoren en klassieke bromfietsen. Bij de Slickbrug staan antieke tractoren opgesteld. Voor de kinderen is er een groot kinderdorp met springkussens, draaimolen, schminken, et cetera. Er zijn diverse podia, waarop blaaskapellen uit Etten-Leur en omstreken muziek spelen. Het Van Bergenplein is deze dag een hulpverleningsplein. Politie, Brandweer en ambulance laten zien hoe zij zorgen voor onze veiligheid. De plaatselijke horecaondernemers en het schipperskwartier hebben deze dag sfeervolle terrassen ingericht.
Grote Jaarmarkt: eerste pinksterdag, zondag 9 juni 10.00 uur en 17.00 uur.

Maandag 10 juni
Lelieloop: van 11.00 tot 14.00 uur: Lelieloop georganiseerd door de Roadrunners Etten-Leur. Voor nadere informatie over de Lelieloop: www.rrel.nl
Country linedance festival: van 13.00 tot 18.00 uur: de Maja Dansers organiseren dit linedance festival. 
WC Experience: optreden van 13.00-18.00 uur: matinee optreden in de feesttent op de hoek Muldersweg/Leurse Dijk van de mafste band uit de regio.
Roparunteam: Onthaal Roparunteam Swietelsky Go4Life van 16.00-20.00 uur: Bij Café Roeloffs is een podium opgesteld waar het team onthaald zal worden en de E-L band onder leiding van Siem Hanemaaijer live muziek brengt.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES