Jeugdland blij met cheques van Lekker Etten-Leur en voetbalclubs Unitas'30 en DSE. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Jeugdland blij met cheques van Lekker Etten-Leur en voetbalclubs Unitas'30 en DSE. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Superstart voor Jeugdland

ETTEN-LEUR - Het bestuur van Jeugdland werd tijdens de openingsdag aangenaam verrast. 's Middags werden er cheques overhandigd door vertegenwoordigers van Lekker Etten-Leur en voetbalverenigingen Unitas'30 en DSE. En de bedragen mochten er zijn. Maar liefst 1.500 euro uit handen van Celine Vugts en Freek Schalk en 2.000 euro van voetbalmannen Corné Lauwen van DSE en Ton van der Corput van Unitas'30. Veel jeugdige bezoekers waren er getuige van want de opkomst was groots.


Het werkte gewoon allemaal mee afgelopen maandag met de start van de 54e editie van Jeugdland, Etten-Leurs topper voor kinderen om te knutselen, sporten, spelletjes te spelen, schommelen in de speeltuin of hutten te bouwen. Voor de prijs hoeven de ouders het niet te laten, die wordt nog steeds met zijn 2,50 euro's zo laag mogelijk gehouden. Het weer was top voor Jeugdland, niet te koud of te warm en droog.

Geweldig

Het bestuur werd die middag aangenaam verrast met de cheques die zij overhandigd kregen. Voorzitter Corry Roovers was er heel erg blij mee. "Dit is geweldig! Onze waterglijbaan had een aanpassing nodig, dat kostte ons een rib uit het lijf. We hebben nieuwe vloeren in de tenten en we zijn aan het sparen voor dranghekken die we nu elke keer moeten huren. Maar we doen er sowieso iets extra's mee voor de kinderen. Een leuk optreden of zo!" Jeugdland draait volledig op vrijwilligers, Bij de opening 's ochtends werden de jubilarissen gehuldigd die zich al jaren inzetten. De topman dit jaar was 'kassa man' Frank Linders met veertig jaar op zijn naam voor Jeugdland.

Voetbaltoernooi

Koen van Steen is al tien jaar 'de patat man'. Vanaf zijn negentiende bemant hij, normaal gesproken samen met maatje Peter van Gestel, de kooktent en neemt daar steevast elk jaar drie weken voor vrij. "Prachtig al die kinderen" vindt hij "maar na afloop kan ik twee maanden geen patat meer zien!" Nathalie hanteert al zes jaar de pannenkoekenpannen. "Ik werk 's avonds in de horeca en overdag help ik hier. Ik vind dat super leuk." Het gehele activiteitenprogramma gedurende drie weken, met onder ander het Groot Jeugdland voetbaltoernooi, is te vinden op de website.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES