Afbeelding
Foto: Team Jumbo Visma

Steven Kruijswijk en Puck Moonen naar Profronde van Etten-Leur

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ETTEN-LEUR -  Steven Kruijswijk behoort zondag 18 augustus voor de derde maal tot de deelnemers aan de Profronde van Etten-Leur.

De 32-jarige renner van Jumbo-Visma staat op dit moment volop in de schijnwerpers omdat hij na Jan Janssen en Joop Zoetemelk wel eens de derde Nederlander kan worden die de Tour de France op zijn naam schrijft. Of de Oost-Brabantse toprenner dat voor elkaar krijgt, moet de komende dagen blijken. Maar ongeacht de afloop in Frankrijk, komt Kruiswijk opnieuw naar Etten-Leur. Vorig jaar was hij daar ook al van de partij na zijn beste eindklassering ooit (vijfde) in de Tour de France. 

Debuut

Kruijswijk debuteerde in 2012, twee jaar nadat hij prof was geworden bij Rabobank, in de Tour de France met een derde plaats in het jongerenklassement. Op Italiaanse bodem was Kruijswijk ook al een keer dicht bij een succes in een grote ronde. In de Giro van 2016 leek hij op weg naar de eindzege, maar door een val in de afdaling van een bergrit verspeelde hij de kans om de roze leiderstrui definitief mee naar Brabant te nemen.

Mooiste sportvrouw

Ook aan het deelnemersveld bij de vrouwen kan een mooie naam worden toegevoegd. Puck Moonen (23) uit de ploeg van Lotto Soudal Ladies, komt naar Etten-Leur. De in Sint Michielsgestel geboren renster won nog nooit een grote koers, maar kreeg in 2017 vooral bekendheid met haar verkiezing tot mooiste sportvrouw. Moonen is nog steeds erg geliefd. Op Instagram heeft ze maar liefst 318.000 volgers. Na een twee jaar durende relatie met de Belgische veldrijder Eli Iserbyt, is Moonen sinds enkele maanden weer vrijgezel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief