Joop Zoetemelk (links) behoorde al eens eerder tot de oud-profs in Etten-Leur. Hier verslaat hij met een banddikte in de sprint Roger de Vlaeminck.
Joop Zoetemelk (links) behoorde al eens eerder tot de oud-profs in Etten-Leur. Hier verslaat hij met een banddikte in de sprint Roger de Vlaeminck. Archieffoto: Peter Houtepen

Joop Zoetemelk rijdt in Etten-Leur

Door: Peter Houtepen Sport

ETTEN-LEUR - Oud-winnaar van de Tour de France Joop Zoetemelk is op zondag 18 augustus te bewonderen tijdens de TechnoGroup profwielerronde van Etten-Leur. De Tourwinnaar van 1980 behoort tot de oud-profs en prominenten, die vanaf 12.25 uur een half uurtje in actie komen.

De organisatie hoopt voor dit onderdeel zoveel mogelijk renners naar Etten-Leur te halen die in het verleden een bijzondere trui gedragen hebben in de Tour de France. De in Frankrijk wonende Joop Zoetemelk veroverde in 1980 in Parijs, na Jan Janssen in 1968, als tweede en voorlopig laatste Nederlander de gele trui. 

De inmiddels 72-jarige Zoetemelk krijgt in Etten-Leur onder andere concurrentie van de Limburger Eddy Boumans (51 jaar). Hij was in 1992 de laatste Nederlandse winnaar van de witte trui als beste jonge renner in het algemeen klassement.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief