De vorig jaar geïntroduceerde loopfietswedstrijd voor de allerkleinsten krijgt een vervolg.
De vorig jaar geïntroduceerde loopfietswedstrijd voor de allerkleinsten krijgt een vervolg. (Foto: Stella Marijnissen)

Profwielerronde biedt dagvullend programma

ETTEN-LEUR - Naast de wedstrijd voor de profs - bestaande uit de drie onderdelen tijdrit, een rit in lijn en de puntenkoers - heeft Etten-Leur op zondag 18 augustus nog veel meer te bieden.


Het programma start al om 10.30 uur met de prominentenkoers. "Een wedstrijd met plaatselijke grootheden", vertelt voorzitter Ronnie Buiks. "Onze sponsoren brengen renners aan de start die geen licentie hebben." Zij strijden om de Tom Adriaansen trofee. Adriaansen was conciërge bij de TechnoGroup, hoofdsponsor van de wielerronde, en is vorig jaar overleden. De trofee, een wisselbokaal, wordt uitgereikt door de ouders van Tom.

Koppelwedstrijd

Kort na 11.00 uur is het de beurt aan de schoolgaande jeugd voor de dikke banden races. Zij strijden in drie categorieën; jongens en meisjes apart. Vorig jaar waren er liefst 118 deelnemers. Om 12.10 uur vindt de tweede editie plaats van de vorig jaar geïntroduceerde loopfietswedstrijd voor de allerkleinsten in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Als opwarmer voor de profs, rijden vervolgens vier winnaars van een trui in de Tour de France in het verleden een koppelwedstrijd. Joop Zoetemelk (gele trui) en Eddy Bouwmans (witte trui) nemen het daarbij om 12.30 uur op tegen Steven Rooks (bolletjestrui) en Jean-Paul van Poppel (groene trui).

Dames

Na het voorstellen van de profs, om 13.00 uur, en de daaropvolgende tijdrit en de rit in lijn, is er om 15.30 uur ook nog een dameswedstrijd. Een koers overigens waarin grote namen als Marianne Vos, Anna van der Breggen en Chantal Blaak helaas ontbreken omdat zij die dag een wedstrijd in Zweden rijden.

Nadat de winnares bij de dames bekend is verschijnen de profs nog een keer ten tonele voor de afsluitende puntenkoers, direct gevolgd door de prijsuitreiking.

Tribune

Het parcours is hetzelfde als vorig jaar, dus met start en finish op de Anna van Berchemlaan tegenover Nieuwe Nobelaer. Nieuw is een tribune op de start- en finishstraat, die plaats biedt aan zo'n 400 mensen en die gesponsord wordt door Jumbo Etten-Leur. Tegen betaling van 35 euro worden deze toeschouwers in de watten gelegd door de plaatselijke supermarkt. Dat de profronde inmiddels een zeer breed publiek aantrekt mag blijken uit de belangstelling voor deze tribune door mensen die onder ander afkomstig zijn uit Leiderdorp, Winterswijk, Amsterdam en zelfs Brussel.

Wielerplein

Voor Nieuwe Nobelaer staat net als in 2018 ook weer het Wielerplein, waar onder andere een aantal bedrijven de nieuwste snufjes op het gebied van fietsen presenteren. Verder zijn er optredens van beginnende talenten en is er ook voldoende te eten en te drinken.

Voor het Oude Raadhuis op de Markt tenslotte is er amusement tot uiterlijk 21.00 uur met DJ Jantje en Drievoud.

Met uitzondering van de tribune heeft het publiek zoals altijd weer gratis toegang.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief