Volop actie bij de men- en crosswedstrijden. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Volop actie bij de men- en crosswedstrijden. FOTO STELLA MARIJNISSEN
FOTOALBUM

Zomerse showdag voor paardenliefhebbers

ETTEN-LEUR - Paarden Fokvereniging Kring Breda (PFKB) had een mooie dag uitgekozen voor zijn jaarlijkse paardenfok- en showdag bij stal 't Sander in Etten-Leur. Het programma zondag maakte een bezoek alleszins waard en de belangstelling van het publiek was dan ook, zoals vanouds, aangenaam.


Om 11.00 uur startte het programma in de weides waarbij een nieuw onderdeel voor de kinderen werd geïntroduceerd. Het stokpaardje rijden was volgens mede-organisator Jan Mucharowski meteen een groot succes. "Er waren wel twintig kinderen die meededen. We hadden stokpaardjes ter beschikking, maar sommige hadden er zelf eentje meegenomen, met naam en al. Volgend jaar gaan we er een competitie van maken." Men- en crosswedstrijden, demonstraties, dressuur, een vogelshow en binnen in de manege optredens van de Maja dansers, zang en muziek. Kinderen amuseerden zich kostelijk op het 'vliegend tapijt'. 

Bibbers

De prominenten waren wat bibberig voor hun eerste optreden in een menwedstrijd waarbij het er spannend aan toeging. Carnavalsprins van de Leur Arjen Klep zei dat hij toch wel ''een bietje de zenuwen had'. Zijn tegenstreefster Suzanne Coertjens vond het spannend, maar draaide er uiteindelijk haar teugels niet voor om en ging met de eerste prijs strijken. Burgemeester Miranda de Vries hing de medailles om en zegde toe - te overwegen - volgend jaar ook mee te doen.

Sneeuwwitje

Het paardensprookje stal zoals ieder jaar de harten van de toeschouwers. Met de titel 'Sneeuwwitje, maar dan anders!' stikte de gelijknamige hoofdrolspeelster in een rotte appel. Ze werd vervolgens, onder de toeziende blik van Roodkapje, afgevoerd in een kruiwagen door zeven puberende dwergen. Maar het kwam allemaal goed. De prins, die een LOI cursus 'prinsessen wakker kussen' had gevolgd, slaagde in zijn poging nadat een dwerg die zei dat wel even te zullen doen, moest toegeven daar toch het lef niet voor te hebben. De spiegel aan de wand kon vervolgens constateren: 'Mooi, dat ben jij Koningin, maar Sneeuwwitje, da's pas 'n lekker ding!'

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief