Egan Bernal deelt handtekeningen uit bij aankomst in Etten-Leur.
Egan Bernal deelt handtekeningen uit bij aankomst in Etten-Leur. (Foto: Peter Houtepen)
FOTO'S

Tourwinnaar Egan Bernal al gesignaleerd in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Ja, hij is een beetje 'tired'. Maar het goede nieuws is: hij is zondag van de partij in Etten-Leur.


Sterker nog: Tour de France-winnaar Egan Bernal heeft al een deel van het parcours gezien waar hij zondag de strijd aan zal gaan met onder andere groene trui Peter Sagan en Steven Kruijswijk. Zaterdagavond werd hij door voorzitter Ronnie Buiks van de TechnoGroup profwielerronde voor de deur afgezet bij sterrenrestaurant De Zwaan. Daar was hij samen met zijn vriendin Xiomy en oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk te gast op een diner voor het goede doel, ALS, samen met nog zo'n zestig andere personen.

Zaterdag rond 11.30 uur landde Bernal samen met zijn vriendin op Schiphol na een vliegreis van zo'n 10 uur vanuit zijn geboorteland Colombia. Ronnie Buiks ving hem op. "Het mooie is dat zo lang hij geen gele trui aan heeft, niemand hem herkend", aldus de voorzitter. "We konden gewoon doorlopen daar op de luchthaven." Buiks zette de 22-jarige Tourwinnaar van 2019 af bij De 7 Bergsche Hoeve in Zevenbergen, waar hij deze dagen verblijft. 

Enkele uren later werd hij daar door hem weer opgehaald voor deelname aan het goede doel diner in De Zwaan. Onderweg vanuit Zevenbergen naar Etten-Leur vertelt de jonge Colombiaan redelijk moe te zijn van de vliegreis vanuit Bogota. Onderweg naar Schiphol maakte hij een tussenstop in Madrid. "Na mijn terugkeer in Colombia heb ik nauwelijks nog gefietst. De laatste acht dagen in elk geval niet meer. Vanmiddag heb ik even geslapen, maar ook nog een uurtje op de roller gezeten."

Als zondag de profwielerronde erop zit, moet hij vrijwel onmiddellijk weer terug naar Schiphol voor de terugreis naar Bogota. Met dit keer een tussenstop in Barcelona. Enigszins bezorgd vraagt hij of er nog wel de mogelijkheid is om na het profomnium even te douchen. Ronnie Buiks stelt hem gerust.

Na terugkeer in Colombia rijdt hij tot het eind van het seizoen nog enkele eendagskoersen. "Voornamelijk in Italïe, waaronder de Ronde van Lombardije", laat hij weten net voordat de auto bij De Zwaan stopt. Hier staan een aantal mensen hem al op te wachten voor een handtekening en een selfie. Ondanks zijn vermoeidheid gaat hij lachend met iedereen op de foto.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief