Ksenia Putter (9) verliest strijd tegen hersenstamkanker

ETTEN-LEUR - Ksenia Putter uit Etten-Leur is zaterdagochtend op 9-jarige leeftijd is overleden. Het meisje leed aan hersenstamkanker.


De diagnose werd in februari van dit jaar gesteld. In het Prinses Máxima Centrum in Utrecht werd Ksenia zes weken bestraald en kreeg ze experimentele medicatie. Helaas hadden de behandelingen in Utrecht niet het gewenste effect. De tumor slonk niet, maar groeide juist.

Daarom vertrok Ksenia Putter op 23 april met haar ouders en tweelingbroer naar New York om een speciaal traject te volgen voor patiëntjes met hersenstamkanker in een academisch ziekenhuis. Om dit te kunnen financieren begonnen vier andere moeders een crowdfundingsactie.

Op 6 mei werd werd met de behandelingen gestart. De eerste drie weken werd Ksenia Putter intensief behandeld. De tweede drie weken zou ze één keer in de week terug moeten komen, maar dit kwam te vervallen. In juni bleek een tweede reis te belastend voor haar en voerde ze een immense strijd tegen de hersenstamkanker, waarbij sprake was van ups en downs. Aan de ziekte is het 9-jarige meisje zaterdag overleden.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief