Archieffoto: Jack Konings

Agent niet vervolgd voor dodelijke schoten in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De agent die op dinsdag 12 maart van dit jaar in Etten-Leur een 57-jarige man doodschoot heeft rechtmatig gehandeld. Dat concludeert het Openbaar Ministerie (OM) na onderzoek door de Rijksrecherche.


Het slachtoffer liep vroeg in de ochtend op straat in de buurt van de Geerkade met een hakmes. Hij gedroeg zich agressief en bedreigde omstanders. De gealarmeerde politie trof de man met het opgegeven signalement aan op de Muldersweg. Toen agenten hem tot op ongeveer tien meter genaderd waren, werd hij gevorderd te blijven staan en het mes te laten vallen. De man negeerde de bevelen en liep met het mes in de hand op een van de agenten af. Hierop werden twee waarschuwingsschoten gelost, maar desondanks versnelde de man in de richting van een van de politieagenten en hield het mes in opgeheven hand. Een agent loste daarna gerichte schoten. Het slachtoffer overleed nog dezelfde ochtend in het ziekenhuis.

Het OM ziet het vuurwapengebruik als noodweer aangezien de man dreigend met een hakmes op de politieagent afkwam en hij op dat moment geen ander middel kon gebruiken dan zijn dienstwapen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief