Edwin Pulles wil drie keer de Mont Ventoux op bij ColSensation

ETTEN-LEUR - Vrijdag vindt de achtste editie plaats van ColSensation, een evenement van Stichting Team Doelbewust om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding.


Sinds 2012 beklimmen ColSensation-deelnemers jaarlijks de Mont Ventoux met als doel om zoveel mogelijk donatiegelden op te halen om daadwerkelijk iets te doen om (op termijn) kanker te laten verworden tot een chronische ziekte. De 49-jarige Edwin Pulles uit Etten-Leur doet voor de eerste keer mee. Vorig jaar begon hij met wielrennen, maar al snel kwam hij tot de conclusie dat hij een doel wilde hebben om voor te trainen. "Via kennissen kwam ik in contact met de ColSensation", vertelt hij enthousiast.

Rotwoord

De keuze om deel te nemen was snel gemaakt. Vijf jaar geleden werd Edwin's partner geconfronteerd met borstkanker. Inmiddels is ze weer gezond, maar de ziekte kanker heeft een grote impact gehad op het gezin. "Ik krijg het woord kanker heel moeilijk uit m'n mond. Het is gewoon een rotwoord en we zullen het nooit helemaal kunnen laten verdwijnen", vertelt hij. Toch wil hij met z'n deelname aan de ColSensation zo veel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.

Verschillende emoties

"ik ben vorig jaar meteen heel intensief gaan trainen. Twee tot drie keer per week en heb daarbij heel veel kilometers gemaakt." Alleen dit jaar staat de teller al op ruim 6.000 kilometer. "Maar ik ben ook naar Valkenburg, de Ardennen en de Veluwe geweest om daar te oefenen." Uiteindelijk wil Edwin drie keer de Mont Ventoux beklimmen. "Sommigen zeggen dat ik het nog moeilijk ga krijgen en anderen zeggen dat ik het op m'n sloffen ga halen", lacht hij. Uiteindelijk zal veel afhangen van het weer. "Er zullen verschillende emoties loskomen als ik naar boven rijd, maar we doen het allemaal voor hetzelfde doel."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief