Fototentoonstelling Cirkel van het Leven in Kloostergaard.
Fototentoonstelling Cirkel van het Leven in Kloostergaard. Foto: Wilma Borm

Fototentoonstelling Cirkel van het Leven in Kloostergaard

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De fototentoonstelling Cirkel van het Leven, is aan zijn reis begonnen. Op 6 juni is deze foto-expo geopend in de Nieuwe Nobelaer en het is de bedoeling dat deze blijft cirkelen in de omgeving van Etten-Leur tot de grote theateruitvoering Cirkel van het Leven. Dit wordt straks een indrukwekkend slotakkoord in de oudbouw van de Nieuwe Nobelaer.

Stichting Art2gether en project Cirkel van het Leven

Dit mooie culturele initiatief van stichting Art2gether heeft een bijzonder fotodocument opgeleverd. Het verhaal van de mens, gezien door de ogen van jong en oud want vele fotografen hebben dit beeldverhaal van geboorte tot de dood vastgelegd. Het laat ons zien hoe we de wereld rondom ons ontdekken, de eerste stapjes met soms kleine verdrietjes en soms onnoemelijk groot leed. Hoe we liefhebben en hoe we elkaar kunnen haten, hoe we spelen en samenwerken. Zoveel verschillende culturen en religies over heel de wereld worden in beeld gebracht. Soms een wereld van verschil maar nog vaker een grote herkenning. Altijd opnieuw de Cirkel van het Leven waar leven en dood onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De hele fototentoonstelling bestaat uit drie delen.Twee exposities met foto’s van de leerlingen van het Munnikenheide College en de KSE. Deze zijn momenteel te bewonderen op beide scholen. De fototentoonstelling met vrije inschrijvingen is nu vanuit de Nieuwe Nobelaer verhuist naar Kloostergaard.

Kloostergaard

In het Atrium van Kloostergaard kan iedereen de fototentoonstelling bewonderen. Ook de grote fotozuil is opgehangen en vormt een mooie toevoeging. Vergeet niet de foto’s die langs de wanden hangen te bezichtigen zodat het beeld van de mens, wat vastgelegd door zoveel fotografen uit Etten-Leur en omgeving, compleet is.

Het Atrium is vrij toegankelijk en iedereen mag komen kijken naar deze Cirkel van het Leven …. het verhaal van de mens, een verhaal van alle tijden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief