Foto: Marco Reeuwijk

Stickers op bussen moeten fietsers wijzen op dode hoek

  algemeen

ETTEN-LEUR - De dode hoeken van een bus, heel gevaarlijk voor fietsers en wandelaars. De chauffeur kan hen daar namelijk niet zien. Daarom zijn er vanaf deze zomer op alle bussen in Brabant Dode Hoek-busstickers geplakt. Daarmee wordt het overige verkeer op de dode hoeken van een bus gewezen. 


Op alle Brabantse bussen komt een duidelijke boodschap te staan: 'Blij rechts achter mij. Houd minstens 3 meter afstand'. Door middel van deze stickers moeten fietsers, maar ook ander verkeer zoals auto's en voetgangers, gewezen worden op de dode hoeken van een bus. 

Ondanks de grote spiegels aan de zijkanten van de bus, zijn er een paar plekken waar een chauffeur niemand ziet. De gevaarlijkste dode hoek is recht achter de bus, daar ziet hij sowieso niks. Op een paar andere plekken heeft de buschauffeur beperkt zicht. Deelnemers in het verkeer moeten dan ook zo min mogelijk op deze plek rijden. Met de sticker hoopt de provincie fietsers de gevaren in te laten zien. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief