Vesting Gorinchem.
Vesting Gorinchem. Foto: onbekend

Heemkundekring Jan uten Houte

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op zondag 6 oktober gaat onze Heemreis naar de Vesting Gorinchem, Slot Loevestein en Woudrichem. Dit jaar is er geen afsluitend diner. Het welkomstdrankje, de lunch, de watertaxi’s, de busreis en alle entrees en gidsen zijn in de deelnamekosten opgenomen. Dankzij de inzet van de werkgroep ‘Vesting Gorinchem’ krijgen wij een collegiale korting op het gidsen. Meld u tijdig aan. Vol=Vol!! Zowel leden als niet leden kunnen aan reis deelnemen. Ga voor het programma en te bezoeken objecten naar www.hetwithof.nl.

We vertrekken om half negen vanaf de parkeerplaat nabij De Linde aan de Wipakker. (Parkeren aldaar kan gratis de gehele dag!) In Gorinchem aangekomen hebben we eerst een rondleiding / Vestingwandeling met gidsen van Vesting Gorinchem. Hierna doen we een Bakske met Lekkernij in De Hoofdwacht. Nadeze rustpauze gaan we naar het Gorcums Museum, alwaar we door gidsen worden rondgeleid. Rond half een gaan we aan de Lunch in De Hoofwacht. Even voor twee uur varen we met de Boottaxie van Riveer naar Slot Loevestein. We hebben aldaar ongeveer anderhalf uur voor een bezoek aan Slot Loevestein digigids. Om vier uur varen we met de Boottaxie naar Woudrichem alwaar we nog naborrelen Woudrichem of nog een Rondwandeling op het dorpsplein Van Woudrichem maken. Rond vijf uur vertrekken we huiswaarts en verwachten we rond zes uur weer terug in Etten-Leur te zijn.

Deelnemers met een museumjaarkaart genieten van een korting. Interesse ga dan naar het Streekmuseum Etten+Leur, Markt 59 waar men zich tijdens openingstijden kan aanmelden. Of meldt u aan via de mail bij voorzitter@janutenhoute.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief