Muziek van Pro Musica en legervoertuigen.
Muziek van Pro Musica en legervoertuigen. (Foto: Stella Marijnissen)
FOTOALBUM

Startschot voor Etten-Leur 75 jaar bevrijd

ETTEN-LEUR – Burgemeester Miranda de Vries gaf zondag met een kanonschot het startsein voor de viering van 75 jaar bevrijding van Etten-Leur. Dat gebeurde op het plein voor de Lambertuskerk, waar ook enkele oude legervoertuigen stonden opgesteld. Het Cloveniersgilde Etten was bij deze gelegenheid gastheer en opende zijn deuren.


"Samen vieren we de vrijheid is het motto van alle activiteiten die de komende acht maanden plaatsvinden in het kader van 75 jaar bevrijding van Etten-Leur. En ik vind het een heel mooi motto, want ieder woord maakt me trots", verklaarde burgemeester De Vries. "Juist het feit dat we dat samen doen, zorgt ervoor dat er een programma ligt dat voor ieder wat wils biedt. Van tentoonstelling tot sport. Van muziek tot film."

Bezoekers wisten hun weg te vinden naar de gildekamer van het Cloveniersgilde voor een versnapering, en naar de schietbanen waar kinderen met hun speciale kruisboogje op blikjes konden schieten. Volwassenen probeerden een schot met de grote kruisboog te lossen.

Op het plein voor de kerk werd een muzikaal programma gepresenteerd met een concert van koor De Kerkzwervers, bazuin blazen en muziek van orkest Pro Musica.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief