De dagprijswinnaar van de Leliewedstrijd, Johan Snoeren.
De dagprijswinnaar van de Leliewedstrijd, Johan Snoeren.

Tweede wedstrijd Leliecompetitie HSV De Kleine Voorn

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Hoewel de regen vrijwel de gehele middag uit de hemel neerviel, waren er toch weer twintig deelnemers aanwezig op dinsdagmiddag 24 september om deel te nemen aan de tweede wedstrijd van onze Leliecompetitie. De vangsten waren redelijk tot goed. De gezamenlijke deelnemers brachten 234 vissen op het droge waarvan er 41 groter dan de vereiste maat waren, het is wel eens minder.

Cees van Gils lijkt de vorm te pakken te hebben, na een eerste plaats en de dagprijs vorige week, nu weer een eerste plaats in zijn vak. Cees ving 12 vissen waarvan zeven meer dan ruim aan de maat waren. Het puntentotaal van Cees bedroeg 307. Op plaats twee plaats eindigde Ton Aarts die de meeste vissen in zijn vak ving. Ton vergaarde 281 punten dankzij negentien “Kleintjes” en acht bovenmaatse. Cees de Winter had aan drie mooie maatvissen, met een waarde van 104 punten, voldoende om beslag te leggen op plaats drie in vak A.

In vak B ging de eerste plaats naar Johan Snoeren die die meeste vissen ving van alle deelnemers en daarmee ook de meeste punten van allemaal scoorde. Het spreekt voor zich dat Johan ook de winnaar is van de dagprijs. Met tien maatvissen en negentien kleinere gaf Johan ieder het nakijken. Evenals vorige week eindigde Gerrit Lambregts op plaats twee in zijn vak met 178 punten, vergaard door 28 vissen te vangen. De derde plaats ging naar Jan van Gool die evenals Gerrit zijn prestatie van vorige week evenaarde. Met twaalf vissen waarvan vier aan de maat, noteerde Jan 142 punten.

Eerste wedstrijd Najaarscompetite

Slechts twaalf deelnemers meldden zich afgelopen zaterdag voor de eerste wedstrijd van onze Najaarscompetitie. Ongetwijfeld hebben veel van de thuisblijvers zich laten weerhouden door de weersverwachting die regen voorspelde. Zoals zo vaak hadden de weerprofeten het bij het verkeerde eind en ook onze thuisblijvers, het bleef de gehele middag droog al stond er wel een stevige wind over de haven.

Evenals vorig jaar is Michael van Ginneke de eerste dagprijswinnaar van deze competitie. In vak B ving Michael 39 vissen, de meeste van alle deelnemers waarmee hij 229 punten behaalde, een totaal dat door niemand werd benaderd. Op de tweede plaats eindigde onze wedstrijdleider, Ad Voermans, die met tien vissen waarvan er drie aan de maat waren, 147 punten op het scorebord bracht. Cees van Gils ving achttien “Kleintjes” die 90 punten en plaats drie in zijn vak opleverden.

In vak A ging de overwinning naar Henk Kokke die dit vooral dankte aan een mooie brasem van 55 cm (100 pnt). In totaal ving Henk twaalf vissen die een waarde van 191 punten vertegenwoordigden. Op de tweede plaats eindigde Rene Verhoef die voor deze prestatie voldoende had aan vijf vissen waarvan drie maatse. Rene zijn puntentotaal was 144. Gerrit Lambregts ving met veertien stuks de meeste vissen in zijn vak. Jammer voor Gerrit waren zijn vissen gemiddeld een stuk kleiner dan die van Henk en Rene waardoor hij genoegen moest nemen zeventig punten en plaats drie.

Programma

Zaterdag 5 oktober: Tweede Najaarswedstrijd. We vissen van 12:30 tot 15:00 uur in de Leurse haven. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.

Dinsdag 8 oktober: Vierde Lelywedstrijd. We vissen van 12:30 tot 15:00 uur op de Geerkade.

Woensdag 9 oktober: Cursus zelfstandig leren vissen voor onze jeugdleden, les 3, in de vijver aan de Schoenmakershoek van 14:00 tot 16:00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief