Gezellige rommelmarkt van Leurse Leut.
Gezellige rommelmarkt van Leurse Leut. Foto: Leurse Leut

Gezellige snuffel- en rommelmarkt op de Leur

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Karnavalsvereniging Leurse Leut organiseert op zaterdag 12 en zondag 13 oktober weer de bekende Leurse Rommel annex snuffelmarkt. Een van de grootste rommelmarkten in de omtrek.

Net als voorgaande edities vindt ook dit gezellige evenement plaats in het bekende Turfschip aan de Leurse Haven. Om precies te zijn: Schipperstraat 2, Etten-Leur Noord. Beide dagen gaan om exact 10.00u de poorten van ’t Turfschip open om het kooplustige publiek binnen te laten.

Overbodig

Het is weer helemaal van deze tijd. Hergebruik is in! Overbodig geworden artikelen worden niet zomaar weggegooid, maar kunnen een tweede leven krijgen. Waar de één op is uitgekeken, is voor de ander nou net wat nog miste! Een soort marktplaats maar dan met echte tastbare spullen. Je kan het zien en aanraken en over de prijs valt te praten. CD’s, LP’s, singles, vintageartikelen, speelgoed, boeken, glaswerk en servies, huishoudelijke apparaten, kleding en curiosa, er wordt van alles aangeboden, teveel om op te noemen. Van 10uur ’s morgens tot 16.00uur kan men alle kramen in ’t Turfschip afstruinen. Met wat geluk vind je die missende strip of dat unieke schilderijtje. De entreeprijs is niet hoog (één euro) en kinderen tot 12 jaar (mits onder begeleiding) hebben gratis toegang.

Opbrengst

In ruim veertig kramen worden al deze waren aangeboden.

Uiteindelijk komt alles ten goede aan het karnavalsfeest voor onze jeugd, onze ouderen, onze gehandicapten en zieken. Leurse Leut wil ook hen weer een gezellig karnaval aanbieden in 2020.

En heel misschien kun je er achter komen wie Leurse Leut in het nieuwe karnavalsseizoen gaan aanvoeren? Er komt een nieuwe Prins en het motto is: We geve de toon aon. Dat belooft wat! Kijk ook op www.leurseleut.nl, en volg ons op facebook.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief