Jens Walvoort
Jens Walvoort Foto: Huub Munsters

Motorcrosser Jens Walvoort wint voor derde keer Weston Beachrace

Door: Monique Jansen OUD Sport

ETTEN-LEUR - Motorcrosstalent Jens Walvoort uit Etten-Leur heeft voor de derde keer op rij de Weston Beachrace gewonnen. Het gaat om een prestigieuze strandrace in Engeland in de 125cc klasse. 

De 15-jarige Jens won deze cross de afgelopen jaren in de 85cc klasse. De race was gepland op zaterdag en gaat over anderhalf uur non-stop rijden op het zware Engelse zandstrand. De wedstrijd verliep helemaal volgens plan. Jens slaagde erin de race goed op te bouwen. Na de pitstop bouwde hij zijn voorsprong uit. Na één uur en tien minuten werd de wedstrijd voortijdig afgebroken vanwege het opkomende tij. De overwinning kwam daardoor niet meer in gevaar. 

Strandrace

Na de huldiging is Jens meteen teruggereden naar Nederland om op zondag deel te nemen aan de strandrace in Vlissingen. Na een beperkte nachtrust werd, de voor het Motor2000 KTM racing team uitkomende crosser, de eerste manche als eerste afgevlagd. De 2e manche moest hij echter genoegen nemen met een tweede plaats. Dat betekent dat hij totaal tweede is geworden, omdat de tweede manche doorslaggevend is bij een gelijk aantal punten. 

Na een zeer goed rookieseizoen in de 125cc klasse, met als hoogtepunten de grand prix's in België en Zweden, heeft Jens momenteel twee weken vakantie. Op 1 november start de trainingen als voorbereiding op het nieuwe seizoen weer. Hij reist daarvoor af naar Spanje om zich optimaal voor te bereiden. Ondertussen zit hij ook nog in zijn examenjaar op school. Het gaat een druk seizoen voor hem worden.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief