Lindsay tijdens haar Free Program.
Lindsay tijdens haar Free Program. Foto: pietures

Lindsay van Zundert tweede op Antwerp Diamond Trophy

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Tijdens Antwerp Diamond Trophy op 18 en 19 oktober behaalde de huidig Nederlands Kampioene Lindsay van Zundert de tweede plaats. Dit weekend werd in Antwerpen de Diamond Trophy verreden. Hier deed ook Lindsay van Zundert (14) uit Etten-Leur van de Kunstrijvereniging FAN Eindhoven aan mee.

Op vrijdag werd de korte kuur verreden. Lindsay reed zeker een mooie kuur, met mooie passen en prachtige pirouettes, maar helaas viel zij met haar dubbel Axel. Zij behaalde hiermee een score van 48.68 punten. En eindigde na de eerste wedstrijddag op een tweede plaats.

Zaterdag kwam Lindsay met haar lange kuur waarbij zij vocht om haar val van de vorige dag in te halen. En met succes!! Zij behaalde met haar free program wel 90.24 punten. In de totaalscore kwam ze op 139.92 punten. Dit was een Personal Best van wel 9 punten in vergelijking met de 1e selectiewedstrijd te Dordrecht van begin oktober waar Lindsay de eerste plaatst wist te behalen. De einduitslag bleef een 2e plaats.

Lindsay had zich al ruimschoots gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap tijdens het Junior Grand Prix in Courchevel. Het Nederlands Kampioenschap zal van 20 t/m 23 februari 2020 verreden worden als onderdeel van de Challenge Cup 2020 in Den Haag. Lindsay schaatst in het team van Ans Bocklandt - ASW Wilrijk. Daarnaast behoort Lindsay tot het toptalent team van Joan Haanappel Stichting Kunstrijden Nederland. Half november zal Lindsay deelnemen aan de Internationale ISU wedstrijd in Tallin (Estland).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief