Stage Gent deelnemers.
Stage Gent deelnemers. Foto: con voermans

TOtaal Karate Stage in Gent

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Karate-do SAN (Roosendaal) leraar Con Voermans (Etten-Leur) heeft in België een zeer succesvolle en drukbezette karate stage gegeven in het door hem zelf ontwikkelde TOtaal karate. Hij was uitgenodigd door een van zijn Belgische karate / scheidsrechter vriend Marc De Clerck.

Centraal stond de rode draad van het TOtaal karate, technieken moeten effectief, efficiënt en creatief zijn. De basis is voor iedereen gelijk, echter wanneer men de technieken moet toepassen, bestaat er geen generale basis, want ieder persoon is anders gebouwd, reageert anders. Voor Marc was het tevens zijn proefexamen 3e Dan TOtaal Karate, hij zal 6 november in den Bosch zijn 3e Dan examen gaan afnemen.

TOtaal Karate (Sö gö Ryu in het Japans) is door Con mede ontwikkeld op verzoek van oud Vrz van de KBN (Karate Bond Nederland) Herman van der Meulen. Het is fysiek en mentaal uitdagend, de deelnemers moeten zowel op Dan examens als op het wedstrijdsysteem, Sö gö ichi Shobu een variant op het WKF systeem, meer technieken laten zien, tevens is het conditioneel zwaarder. Door zo te trainen wordt men beter in het normale WKF systeem. Tevens voor Full Contact karateka’s is dit een mooie aanvulling, gezien ze nu meer technieken moeten laten zien, hierdoor worden ze in hun eigen systeem ook completer.

De ontwikkelingen binnen karate land zijn talrijk, in Frankrijk de FFKDA hebben ze 7 verschillende karate vormen in hun federatie. In Italië experimenteren ze al met free style en muziek Kata binnen hun bond. Karate Combat (KC) timmert flink aan de weg, het is dan ook goed om te zien dat de WKF en KC elkaar respecteren.

Karate-do SAN heeft leden uit de volgende plaatsen: Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Oudenbosch, Breda, Hoeven, Rucphen, Prinsenbeek en Essen (Bel).

Agenda tip

Vanaf heden, te Etten-Leur, Bootcamp en Buitentraining karate.

23 oktober te Den Bosch proef examen hogere Dan graden TOtaal Karate.

6 november Hogere DAN examens TOtaal Karate Nederland te Den Bosch.

7 december Battle of the Team te Rotterdam.

10 december Karate-do SAN sportschool examen te Roosendaal.

21 december Sittard Cup.

Info: 06-24222772.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief