Anne Meint, Peter, Remco en Willem (vlnr) na hun tocht van ruim 300km bij de Zeelandhallen.
Anne Meint, Peter, Remco en Willem (vlnr) na hun tocht van ruim 300km bij de Zeelandhallen. Foto: Eddie

#MilesAgainstCancer haalt bijna € 10.000 op in de strijd tegen kanker

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Alleen ga je sneller samen kom je verder. Met die afspraak vertrokken we zaterdag 14 september iets na half zes ’s ochtends van Oldenzaal naar Goes. Met in de “achterzak” een cheque van maar liefst ruim € 9.400,-. Het gevoel dat we dit mooie bedrag gesponsord hebben gekregen, gaf ons vleugels.

We stapten allemaal met ons eigen verhaal op de fiets. Voor de één was de emotie verser dan voor de ander. Vier verschillende mensen verbonden door fietsen en die vreselijke ziekte kanker. Onderweg konden we elkaar sportief en emotioneel steunen. Dat laatste was zeker nodig door de velen die in gedachten op onze "bagagedragers" "meereden". Het was een geweldige dag. Fantastisch weer, geen pech onderweg en goede verzorging.

Na een stop in Hengelo (Gld), een stukje klunen bij de Waalbrug snelweg A50, gevolgd door een rit van ruim 30 kilometer langs de Waal een lunch in Dongen werden we in Nispen verwelkomd door de Pre Ride Zeeland / De Klusdurpers. Zij begeleidden ons de laatste 45 kilometer, waardoor deze onder onze wielen door schoten.

Rond 19:00 uur werden we ontvangen door de burgemeester van Goes, een afvaardiging van het bestuur van DELTA Ride for the Roses, KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society en vele vrijwilligers. Hoe bijzonder. Als dat geen waardering is voor onze actie, onze monsterrit!
Na de ontvangst was het tijd om de bijna afscheidnemende voorzitter van de Delta Ride fort he Roses in het zonnetje te zetten. Totaal overvallen nam hij de Ride for the Roses fiets in ontvangst. Hij genoot, wij genoten en zo hoort het ook.

Op zondag namen Peter en Remco deel aan de Ride for the Roses. Om 05:30 uur zat Remco al weer op de fiets om te starten met de korte routes. Eerst de 10 kilometer en daarna de 25 kilometer. Peter sloot daarna bij Remco aan om samen de 50 kilometer-route te rijden. Inmiddels was het licht geworden zodat er volop genoten kon worden van een prachtige route door de Zak van Zuid-Beveland. Rond 08:30 uur arriveerden ze bij de Zeelandhallen. Ze hadden 1,5 uur tijd tot de start van de 100 kilometer peloton tocht die ze helemaal vooraan mochten fietsen. Op uitnodiging van de Pre Ride Zeeland, wat gaaf!

Als team #MilesAgainstCancer hebben we 1.564 kilometer gefietst om bij te dragen aan de versnelling in kankeronderzoek. Wij blijven geloven in een wereld waarin kanker te genezen is of een chronische ziekte is. Dat als je ermee moet leven voldoende kwaliteit van leven hebt. Zoals David Ben-Goerion ooit zei “Wie niet in wonderen gelooft, is geen realist”.

Echt een wonder is ons eindbedrag van: € 9.941,60! Hiervan is € 1.000 gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en de rest aan Ride for the Roses/ KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society.

Wij zijn ontzettend dankbaar voor iedere vorm van ondersteuning van de 3e editie van #MilesAgainstCancer. Ook bedanken we de Pré Ride Zeeland, de “Klusdurpers”, het bestuur van de Delta RIde for the Roses. Speciale dank aan Jos Wageman die ons op zaterdag met de bus heeft begeleid en alle vrijwilligers van de Ride for the Roses die er zondag een geweldig evenement van hebben gemaakt.

Tot volgend jaar! Want langzaam maar zeker worden nieuwe plannen gesmeed, omdat je samen verder komt om de strijd tegen kanker te overwinnen.

Remco, Peter en gastrenners Anne Meint Bouma en Willem Ruijs. Volg ons via: https://www.facebook.com/milesagainstcancer/



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief