De dagprijswinnaar, Louis Melisse.
De dagprijswinnaar, Louis Melisse.

Zesde en laatste wedstrijd Leliecompetitie HSV De Kleine Voorn

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Negentien deelnemers namen dinsdag 22 oktober deel aan de laatste wedstrijd van onze Leliecompetitie. Het weer was prima voor de tijd van het jaar en de vangsten waren weer bovengemiddeld, zoals vrijwel de gehele competitie. De gezamenlijke vissers vingen in twee en een half uur tijd 595 vissen.

Vorig week voorspelde we al dat de laatste wedstrijd voor diverse deelnemers erg belangrijk zou worden. Niets bleek minder waar, drie concurrenten die nog aanspraak maakten op de eindzege, lukte het om op een van de eerste twee plaatsen in hun vak te eindigen en dat bleek nodig ook om hun plaatsen in het eindklassement te consolideren. Ton Aarts en Louis Melisse stonden voor de laatste wedstrijd al ex aequo aan de leiding en dat was ook zo na het allerlaatste fluitsignaal. Beiden visten wederom een “1” in hun vak waardoor ze allebei eindigden op 10 wedstrijdpunten en het aantal lengtepunten de beslissing moest brengen. In dit klassement was Ton Aarts met grote voorsprong de beste, dankzij 320 vissen behaalde hij er 2678. Tijdens de gehele competitie behaalde Ton drie eerste plaatsen, één tweede en één vijfde. Louis Melisse die dus tweede werd in de eindrangschikking, scoorde met 228 vissen 1892 lengtepunten. In totaal behaalde Louis twee eerste plaatsen, twee tweede en één vierde. Onze voorzitter Jan van Gool viste de laatste wedstrijd voor de derde week op rij een “2” in zijn vak, samen met twee derde plaatsen scoorde hij 12 punten en een derde plaats in de eindrangschikking. Dankzij 230 vissen eindigde Jan op 1586 wedstrijdpunten.

De laatste dagprijswinnaar werd Louis Melisse die in vak B. 332 punten liet noteren, beduidend minder dan Ton Aarts de winnaar in vak A. die er 639 behaalde. Omdat de dagprijs gedurende een competitie maar één keer door dezelfde persoon gewonnen kan worden mocht Louis deze na afloop in ontvangst nemen.

Voor de statistici nog wat cijfers van deze competitie. Tijdens de zes wedstrijden werden 3486 vissen gevangen wat neerkomt op gemiddeld 581 vissen per wedstrijd. Gemiddeld waren er 18,5 deelnemers per wedstrijd, die gemiddeld bijna 32 vissen per deelname op het droge brachten. Ton Aarts ving de meeste vissen in één wedstrijd, 128 waarmee hij ook het hoogste aantal wedstrijdpunten in één wedstrijd op de teller bracht, namelijk 1014.

Najaarscompetitie

Met wat vertraging heb ik voor u nog de uitslag van de derde wedstrijd van de Najaarscompetitie die op zaterdag 19 oktober is gevist. Ook deze wedstrijd waren de vangsten weer naar behoren. Michael van Ginneke was de beste van alle deelnemers en werd winnaar van vak A door met 91 vissen 543 punten te behalen. Jan van Gool werd tweede in dit vak voor Henk Kokke die derde werd.

In vak B ging de overwinning naar Ton Aarts met 39 vissen die 265 punten waard bleken. Gerrit Lambregts behaalde de tweede plaats en Cees van Gastel de derde. Omdat Michael van Ginneke de dagprijs al eerder won mag Ton Aarts hem deze keer in ontvangst nemen.

Programma

2 november: vierde Najaarswedstrijd in de Leurse haven. Vissen van 12:30 tot 15:00 uur. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.

10 november: Tweekamp tegen SIOGuit Wagenberg. Vissen van 9:00 tot 11:30 uur.

Leden die mee willen doen, worden verzocht zich tijdig op te geven bij onze wedstrijdleider, Ad Voermans.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief