Afbeelding
Foto: rallypics

Van de Lindeloof rallysport sluit seizoen af als tweede in NK Shortrally

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op 20 oktober jl. werd in Hengelo het Nederlands rallyseizoen afgesloten. Ramon van de Lindeloof uit Etten-Leur ging van start samen met zijn Navigator Lean Potgieter uit Hardenberg.

Na een mooie start van het seizoen kwamen er enkele tegenslagen voor het team van van de Lindeloof rallysport. Deze begonnen vanaf de GTC rally (kapotte motor), daarna een defecte koppeling tijdens de Hellendoorn rally. Steeds weer wist het team zich te motiveren en probeerde tegenslagen achter zich te laten. Er was nog een theoretische kans op de nationale titel voor deze laatste wedstrijd van het NK. Maar men was afhankelijk van de concurrentie, die niet mocht finishen. Vanaf proef 1 maximaal aangevallen en werd de strijd aangegaan met de concurrentie. En de concurrentie werd direct onder druk gezet. Op de natte en gladde proeven rondom Hengelo werd er een topprestatie neergezet! Met toptijden op de diverse proeven werd er een 4e plaats algemeen behaald, niet evident tussen de vier wiel aangedreven auto’s die als 1e en 3e algemeen eindigde. Tevens was er de 1e plaats in deze wedstrijd voor het NK shortrally en een 1e plaats in de klasse. Een super resultaat na eindelijk een probleemloze rally. Dit mooie resultaat in de laatste wedstrijd van het seizoen was helaas net niet genoeg om de Nationale titel in het NK shortrally binnen te halen. Het werd een knappe 2e plaats algemeen.
Wel werd de nationale titel bij de junioren binnengehaald en tevens de Nationale titel in de klasse RC3. Het potentieel van rijder en auto is aanwezig, nu nog proberen om de auto verder te evalueren. En is het tijd om plannen te maken voor 2020! Eerst nog een wedstrijd in België, waar met nog drie andere West Brabantse teams zal worden deelgenomen aan de rally van Zuid Limburg.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief