Selene Wortel verscheen 4x aan de start in Roosendaal.
Selene Wortel verscheen 4x aan de start in Roosendaal. Foto: Jamilla van Veen

Team met Etten-Leurse zwemmers stijgt in landelijke zwemcompetitie

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op zondag 3 november stond de 2e ronde van de nationale zwemcompetitie op het programma voor de zwemmers van ZPV Hieronymus. Uit Etten-Leur waren er 5 zwemmers die hun beste kant lieten zien.

Yara Wortel zwom mee in het 2e team van de vereniging. Ze wist daar een groot persoonlijk record (pr) te zwemmen op de 200m vrijeslag. Met 2:42.02 won ze de bronzen medaille. Ze zwom ook nog mee in de zilveren estafette op de 4x100m vrijeslag en zwom de 100m schoolslag.

Jaro Musters, Bart de Bruin, Selene en Nadja Wortel kwamen in actie met het eerste team in de allerhoogste klasse. Allemaal hadden ze een zwaar programma met veel lange nummers. Een aantal prestaties staan hieronder op een rijtje. Jaro zwom op de 100m vlinderslag bijna een pr met 1:00.25. Door als tweede aan te tikken was hij belangrijk voor de punten.

Bart zwom voor het eerst de 400m wisselslag. Met 5:26.67 kan hij tevreden zijn over zijn debuut op deze afstand. Ook op de andere afstanden benaderde hij zijn pr.

Nadja kwam dicht bij haar pr-tijd op de 100m vlinderslag (1:08.77) en sleepte hier punten mee binnen. In de estafette 4x200m vrijeslag zorgde ze als startzwemster voor een goede begin. Selene wist als 3e aan te tikken op de 200m vrijeslag (2:09.27). Op de 50m schoolslag tikte ze als tweede aan in 34.44.

Beide teams zijn gestegen in het klassement na deze ronde en staan voor nu op handhaving in hun klasse (1e klasse regio zuid en hoofdklasse).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief